« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
PLES

Odlična ansambl predstava Interface danas i sutra u ZeKaeMu

Gledatelj je pozvan da uđe u visoko teatralizirani, stilski pročišćen plesni jezik koji nudi vrhunsku virtuoznost jedne od najpriznatijih plesnih kompanija u regiji

Interface
Interface (Jasenko Rasol)
Više o

ZeKaeM

,

zagreb-info

,

Interface

,

Snježana Abramović Milković

,

ansambl predstava

Interface je četvrta koreografija Snježane Abramović Milković, velika ansambl predstava za 8 plesača. I ovaj puta, gledatelj je pozvan da uđe u visoko teatralizirani, stilski pročišćen plesni jezik, koji pored intelektualnog angažmana nudi i vrhunsku virtuoznost jedne od najpriznatijih plesnih kompanija u regiji.

Predstava za polazišnu točku istraživanja uzima odnos virtualnog i realnog u našem iskustvu suvremenosti. Činjenica je da je granica našeg iskustva virtualnog i realnog sve poroznija, a iskustvo realnosti vrlo lako može postati ultimativnom iluzijom. Interface preuzima svjetove kompjuterskih igara, njihov grafizam i funkcije, baveći se načinom na koji iskustvo virtualnog afirmira nove potencijale razmišljanja o našim identitetima: poželjnim, fetišističkim, lažnim; mnoštvu identiteta kojima smo naseljeni.

Ako slijedimo misao Gillesa Deleuzea, virtualno ne treba suprotstavljati realnom, već aktualnom, dok je realno suprotstavljeno mogućem. U tom smislu Interface propituje što iskustvo virtualnog donosi plesu, prvenstveno senzornom, perceptivnom kazališnom činu. 

Interface pogledajte u ZeKaeMu 03. i 04. prosinca u 20h.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni ZeKaeMa po cijeni od 40kn, radnim danom od 10h do 20h, subotom od 10h do 14h ili sat vremena prije početka predstave.

Rezervacije na tel: 4872 561; 4872 553 ili na e-mail: katarina.sunek@zekaem.hrmarijana.malesevic@zekaem.hr

Izvedba: Zrinka Lukčec, Sara Barbieri, Darija Doždor, Petra Chelfi, Aleksandra Mišić, Martina Nevistić, Ognjen Vučinić, Elvis Hodžić
Dramaturg: Saša Božić;
Asistent koreografa: Ognjen Vučinić;
Glazba: Višeslav Laboš;
Scenografkinja: Iva Matija Bitanga
Kostimografkinja:  Emina Tataragić;
Dizajner rasvjete: Aleksandar Čavlek
Specijalni svjetlosni efekti: E-art

Premijerno izvedena 14. rujna 2010. u ZeKaeM-u.

03.12.2010. 14:46:10
Novi komentar
nužno
nužno