« Film
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
festivali

Odabran žiri za Cannes

Isabelle Huppert predsjedat će ocjenjivačkim sudom 62. festivala u Cannesu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Isabelle Huppert

,

Cannes film festival

Francuskinja Isabelle Huppert predsjedat će od 13. do 24. svibnja ocjenjivačkim sudom 62. međunarodnog filmskog festivala u Cannesu na kojemu je već dvaput proglašena najboljom glumicom, 2001. u "Pijanistu" Michaela Hanekea i 1978. u "Violette Noziere" Claudea Chabrola, priopćili su organizatori.

"Presretna sam i ponosna. Cannes i ja, to je duga priča i idući susret će još jednom potvrditi moju ljubav za taj festival i za svjetski film", rekla je 55-godišnja glumica, kako se navodi u priopćenju.

"Cannes, to su otvorena vrata svim novim zamislima koje dolaze iz svijeta. Oduševljava me što ću biti među prvim gledateljima filmova", rekla je glumica koja ovime ulazi u uski krug žena koje su predsjedale canneskim žirijem (Liv Ullmann, Jeanne Moreau, Francois Sagan).

Isabelle Huppert je rođena 1953. u dobrostojećeoj obitelji intelektualaca. Glumiti je počela u kazalištu, a prvi uspjeh na filmu postigla je 1976. u "Sudcu i ubojici" Bertranda Taverniera.

Riđokosa glumica, potpuno predana svom poslu, na venecijanskoj Mostri 2005. nagrađena je Zlatnim lavom za životno djelo, a surađivala je s redateljima kao što su Michael Cimino, Joseph Losey i Marco Ferreri. (hina/metro-portal)

02.01.2009. 08:13:55
Novi komentar
nužno
nužno