« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
najava

Od klasike do Gustafa i nazad

Glazbeni program 10. Motovun Film Festivala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Motovun Film Festival)

10. Motovun Film Festival, do čijeg je jubilarnog 10. izdanja ostalo još samo 11 dana, uz jaki filmski program s više od stotinu naslova recentne svjetske nezavisne produkcije, donosi i mnogovrsni glazbeni program - naći će se tu mjesta za prvi koncert klasične glazbe, berlinsku DJ atrakciju, pa čak i za bend sastavljen od direktora filmskih festivala.

No, nije sve iz uvoza - domaće boje branit će Gustafi i TBF, a poseban party za zatvaranje priprema i Radio 101 - dolaze nam Eddy meets Yannah!

Bit će tu i prvi koncert klasične glazbe u sklopu Motovun Film Festivala: zemlja partner Rusija dovodi nam pravu malu atrakciju - Virtuoze iz Jakutije, ansambl mladih violonista (od 13 do 22 godine starosti) iz najveće republike Ruske Federacije. Ansambl, koji Glas Rusije opisuje kao 'neviđenu, nevjerojatnu i čudesnu pojavu', u proteklih 14 godina osvojio je 6 međunarodnih natjecanja, održao koncerte u više od 12 zemalja diljem svijeta, osvojio Grand Prix u Cremoni, zadivio publiku na koncertu u sjedištu UNESCO-a, a mladi su violinisti dobili i laskavi nadimak - 10 malih Mozarta!

No, neće samo motovunski gosti imati priliku slušati male Mozarte - Virtuozi iz Jakutije za zagrebačku će publiku nastupiti na otvorenju Motovuna u Zagrebu, 30. srpnja 2008. u ZKM-u

U druge žice zagudit će slavna berlinska DJ atrakcija Russendisko Soundsystem - ukrajinski DJ Jurij Guržij zabavljat će vas posljednjeg dana sa svojom vizijom slavenskog raspašoja. Do sada su obišli čitav svijet, a dobro su poznati i zagrebačkoj klupskoj publici. 

Terasu hotela u Motovunu jednu će večer zauzeti i TFB. Ne, nije lapsus calami (TBF dolazi malo kasnije) - TFB je The Festival Band, međunarodna grupa muzičara specijalizirana za nastupe na filmskim festivalima. Bend čine tri direktora filmskih festivala, a svi se redom odazivaju na ime Stefan - Stefan Kitanov (Sofia FF), Stefan Laudyn (Varšava FF) i Stefan Uhrik (Prag FF). U svirci ih prate vrhunski bugarski muzičari, a povremeno i drugi filmaši - i naš Ognjen Sviličić može se pohvaliti da je zasvirao s njima. Osim dobre svirke, tri će Stefana u Motovunu donijeti i odluku o pobjedniku u kategoriji kratkog filma - Festival Band ujedno je i žiri Motovun Onlinea.

Domaće boje brane Gustafi, bend s najviše festivalskih nastupa, a otvorit će festival jednako kako su ga i započeli prije 10 godina - koncertom i tulumom do zore! Poseban poklon u pripremi je za prvoborce - sve koji na koncert Gustafa dođu u starim motovunskim majicama Tuborg čssti besplatnim pivom. Na motovunsku pozornicu vraća se i splitski TBF - koncert koji poklanja generalni sponzor Vip, a posljednji dan, uz Russendisko nastupaju i Eddy meets Yannah, Compost Rec., Radio 101, Kontrapunkt, Zagreb.

Više informacija o nastupima možete pročitati na www.motovunfilmfestival.com  

17.07.2008. 12:57:33
Novi komentar
nužno
nužno