« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
CRNE VIJESTI

Očekuje nas snažna zima?

Vode na istoku Tihog oceana se zagrijavaju, a to je, prema znanstvenicima, najvjerodostojnija najava vremenskih katastrofa na cijeloj planeti.

Hoće li nas opet iznenaditi snažna zima
Hoće li nas opet iznenaditi snažna zima (Metro)
Više o

zima

,

prognoza vremena

,

oštra zima

,

El Nino

Ugledni američki meteorolozi najavljuju za predstojeću zimu posljedice El Nina. U SAD-u očekuju razorne oluje, dok u Australiji strahuju od golemih šumskih požara.

Posljedice El Nina su 1997. godine ostale zapamćene po kaosu koji je ostavio na planeti, a isto bi se moglo ponoviti ove zime. Nepogode bi, prema najavama, trebale trajati do proljeća 2016. godine. Iz američkogNacionalnog ureda za oceane i atmosferu (NOAA) javljaju da bi posljedice El Nina trebale biti najjače i najrazorniji dosad.

Na sjeveru Europe doći će do oštrih zima. Niske temperature i nevrijeme također su posljedice El Nina. Iako direktno ne utječe na vrijeme na sjeveru Europe, posljedično se njegove posljedice itekako osjećaju. 

''Šanse da će posljedice El Nina harati sjevernom hemisferom ove zime veće su od 90 posto. Šanse da će trajati do proljeća 2016. su oko 85 posto'', objavila je NOAA u priopćenju za medije.

 

16.08.2015. 08:45:00
Novi komentar
nužno
nužno