« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
uzaludan put

Očekivano neproduktivan sastanak Sanadera i Pahora

Premijeri se dogovorili da će se možda jednog dana uspjeti dogovoriti o postizanju dogovora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Sanader Pahor

,

sastanak Sanader Pahor

Bezrazložan i nepotreban sastanak, još jedna predstava za domaće i strane novinare i javnost donijela je samo troškove organizacije, a istini za volju učinak se nije niti mogao očekivati. Sanader i Pahor ostali su čvrsto ukopani na svojim stajalištima, koja su jednako blizu i daleko kao što su i bila zadnjih 18 godina.

Sanader papagajski ponavlja da spor Hrvatske i Slovenije nije europsko nego bilateralno pitanje, a Pahor na jednak način uzvraća tvrdnjom da Hrvatska prejudicira granice u dokumentima za pregovore o pristupanju EU.

Naravno, i jedan i drugi su potpuno u krivu, jer spor jest europsko pitanje zbog činjenice da po prvi put jedna zemlja radi ovakve gluposti drugoj. Pahor, s druge strane, prelazi preko odluka svojeg parlamenta koji u službenim državnim dokumentima granica stoji onako kako bi Slovenija željela da bude.

Jedino što su se koliko toliko uspjeli složiti je da bi trebalo prihvatiti posredništvo EU i Ollija Rehna, pa makar to bio i Ahtisaari, koji je poznat po prilično robusnom stilu pregovaranja i posredovanju koje se temelji na sili i pritisku, nešto poput Hoolbrokea tijekom devedesetih.

24.02.2009. 16:21:55
Novi komentar
nužno
nužno