« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
AKTIVIZAM

Occupy Croatia protiv izraelske politike

Na svojoj Facebook stranici Occupy Croatia izražava bojazan da bi "Izrael uskoro mogao krenuti u kopnenu ofanzivu na Gazu

Prosvjed pred izraelskim veleposlanstvom
Prosvjed pred izraelskim veleposlanstvom (Facebook)
Više o

Izrael

,

prosvjed

,

pojas Gaze

,

Occupy Croatia

,

izraelsko veleposlanstvo

Pedesetak mladih aktivista okupilo se u ponedjeljak poslijepodne na poziv pokreta Occupy Croatia ispred izraelskog veleposlanstva u Zagrebu u znak prosvjeda protiv izraelskih napada na Gazu i stradavanja civila, među kojima ima i djece.

Aktivisti su poručili da "jedan holokaust ne opravdava drugi" i pozvali Izrael da se prisjeti stradavanja Židova u Vašavskom getu i prestane sa stvaranjem geta za Palestince. Naglasili su da ovo nije prosvjed protiv židovskog naroda već protiv politike izraelske vlade.

Na svojoj Facebook stranici Occupy Croatia izražava bojazan da bi "Izrael uskoro mogao krenuti u kopnenu ofanzivu na Gazu, što bi dovelo do daleko većeg broja civilnih žrtava u području Pojasa Gaze".

Članovi udruge također ističu da su "svjesni u kakvim je mukama židovski narod bio izložen kroz povijest i kakve je to tragove ostavilo u kolektivnom sjećanju, no da to ne može i ne smije biti opravdanje za provedbu iste takve politike".

20.11.2012. 04:20:00
Novi komentar
nužno
nužno