« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
MA DAJ ...

Karamarko zamagljuje ulogu u hapšenju Gotovine

Kako god na kraju ispalo, Karamarko je sigurno u jednom trenutku radio protiv interesa hrvatske države

Mulja li ga mulja ...
Mulja li ga mulja ... (Arhiva)
Više o

HDZ

,

Tomislav Karamarko

,

uhićenje Gotovine

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je rekao da postoji niz obveza koje ga obvezuju da čuva tajne kad je u pitanju "akcija Gotovina", ali i naglasio da je sve što je napravio bilo za hrvatsku državu i da je na to ponosan.

Povijesnim je ocijenio oslobađanje dvojice generala i herojskih zapovjednika iz Domovinskog rata Ante Gotovine i Mladena Markača, kao i skidanje inkriminacije zločinačkog poduhvata. "Time Hrvatska završava oslobodilački rat i čista obraza ulazi za nekoliko mjeseci u EU. Svi koji u gradili političku poziciju na tome da je Hrvatska nastala na zločinu i etničkom čišćenju doživjeli su poraz", kazao je Karamarko u razgovoru u emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez".

Odbacio je i žestoke prozivke HDSSB-a oko njegove uloge u lociranju, uhićenju i transferiranju Ante Gotovine u Haag ocjenjujući kako je to dnevnopolitička potreba te stranke. Komentirao je i predloženi državni proračun za 2013. navodeći kako ne zna na osnovi čega se planira rast BDP-a od 1,8 posto jer nema nikakvih investicija i ne radi se ništa "moćno" niti su se provele ikakve strukturne reforme.

"Opet udaraju po džepu građana - i kroz famozni porez na imovinu, no nećemo se s time složiti", dodao je. Uoči presude bivšem predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, Karamarko je ponovio i da HDZ ne prihvaća kolektivnu krivnju kad su u pitanju optužbe za korupciju i kriminal.

20.11.2012. 05:24:00
Novi komentar
nužno
nužno