« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci

Obradović, Zokić i Perestegi na Dubrovačkim ljetnim igrama

U okviru glazbenog programa 59. Dubrovačkih ljetnih igara sutra će na koncertu u dubrovačkoj katedrali nastupiti trubljači Petar Obradović i Marin Zokić te orguljaš Mario Perestegi koji će među ostalim izvesti djela Bacha, Albinonia i Vivaldija.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubašić/CROPIX )
Više o

Dubrovačke ljetne igre

,

Petar Obradović

,

Marin Zokić

,

Mario Perestegi

Dubrovčanin Petar Obradović ujedno je i skladatelj, diplomirao je na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi Antona Grčara, a 1955. nastupio je kao prvi trubljač Dubrovačkog simfonijskog orkestra a sada je solo trubljač u Simfonijskom orkestru Hrvatske radiotelevizije.  

Održao je niz zapaženih nastupa, a osim skladbi komornih i orkestralnih djela, napisao je i scensku glazbu za predstave Tango, Kaplja duše i Uzdah Marije Orsole.

Marin Zokić diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, usavršavao se na Međunarodnoj trubljačkoj akademiji u Bremenu kod istaknutih solista, orkestralnih umjetnika i pedagoga. Zokić je od 1998. prvi trubljač Zagrebačke filharmonije.

Mario Perestegi studirao je orgulje na Institutu za crkvenu glazbu u Zagrebu u klasi Anđelka Klobučara te u Novom Sadu. Godine 2000. diplomirao je na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Usavršavao se u Parizu kod poznate orguljašice Marie-Claire Alain a održao je više od 200 solističkih koncerta među ostalim i na međunarodnim festivalima orguljaške glazbe u Parizu, Rigi, Beču, Salzburgu, Bruxellesu, Sidneyu i drugim velikim glazbenim središtima.

Perestegi je od 1995. profesor na Akademiji za glasbo u Ljubljani.

Dolazak na koncert potvrdili su hrvatski ministar kulture Božo Biškupić i austrijska ministrica kulture Claudia Schmied.   (HINA)

15.07.2008. 21:17:07
Novi komentar
nužno
nužno