« Film
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
SUBSCENA

Oboji svijet by Natalija Pintarić

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu rada u nastajanju, autorice Natalije Pintarić, 24.10. od 18.00 sati, u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11

Oboji svijet
Oboji svijet (Arhiva)
Više o

Subscena

,

Oboji svijet

,

Natalija Pintarić

Natalija Pintarić će kroz treću prezentaciju rada u nastajanju pod nazivom Raskrasit Mir (Oboji svijet) predstaviti dio izvedbenog materijala koji je istraživala tijekom rezidencije u periodu od 18.10. do 24.10. u sklopu Subscena programa. Umjetnica istražuje teški čelični lanac kao zračni rekvizit koji radi izgleda i strukture ostavlja surov dojam.

Taj rekvizit kroz proces rada prestaje biti surov, dalek i javan te se mijenja u nešto nježno, blisko i privatno. U razvoju koncepta postoje tri dijela istraživanja: prvi koji je usko vezan uz rad na tehnici na rekvizitu, drugi koji se bavi istraživanjem ritmičnosti i muzikalnosti zvukova raznih mašina i meditativnih instrumenata, te treći koji je vezan uz istraživanje kemijskih procesa mijenjanja boja mijenjajući im lužnatost i kiselost, koje u kombinaciji s vodom, ogledalima i reflektorima stvaraju jedinstvene svjetlosne ambijente.

Na ovoj rezidenciji umjetnica se fokusirala isključivo na dio istraživanja sa svjetlom, bojama i ogledalima i na prezentaciji ćete imati priliku vidjeti taj dio rada u nastajanju.

Autorica i izvođačica: Natalija Pintarić
Suradnica za svjetlosne efekte: Iva Peručić
Scenografija: Stella Beloš
Umjetničke suradnice: Jadranka Žinić Mijatović, Petra Bokić, Jelena Ramljak
Veliko HVALA Tricycle Trauma ekipi na posudbi zračnog rekvizita lanca

Ulaz na prezentaciju je besplatan ali uz predočenje Covid putovnice. Radi ograničenog broja mjesta rezervirajte svoje mjesto na: subscena@attack.hr

O autorici:
Natalija Pintarić članica je Cirkorame od 2010. gdje razvija tehniku zračnih akrobacija na tkanini kroz brojne radionice renomiranih umjetnika_ca i djeluje kao cirkuska pedagoginja. Osim u nizu uličnih performansa sudjelovala je i u eksperimentalnom projektu IdoYouDo produkcije Cirkorama, Circle of Creativity u suradnji sa francuskom kompanijom UnLoupPourLHomme. Kroz godine se osim akrobatici posvećuje Tai Chiju i Rejkiju, a stečena iskustva primjenjuje u svom radu na polju cirkusa. Oboji svijet prvi je Natalijin autorski solo projekt.

FB: https://bit.ly/3piua4S

https://attack.hr/ 

20.10.2021. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno