« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Obamin trijumf u još tri države

Hal-trick za vikend
Hal-trick za vikend
Više o

Barack Obama

,

izbori u SAD-u

Senator iz Illinoisa Barack Obama u subotu je uvjerljivo pobijedio na demokratskim predizborima u saveznim državama Nebraski, Washingtonu i Louisiani, nastavljajući s pobjedničkim nizom u kojem je već osvojio 18 država, i sa zamahom koji njegovu kampanju pretvara u pokret sa sve širom potporom.

U prve dvije države senator iz Illinoisa dobio je dvotrećinsku podršku demokratskih birača, osvojivši u Nebraski 68 posto, a u Washingtonu 67 posto glasova, dok je Hillary Clinton dobila 32 i 31 posto glasova. U Louisiani, Obama je nakon četiri petine prebrojenih glasova osvojio 54 posto, a Clinton 37 posto glasova. U sve tri države na predizborima se odlučuje o 158 delegata za nacionalnu konvenciju u kolovozu, na kojoj za predsjedničku nominaciju treba 2025 delegata.

Prema broju dosad osvojenih delegata u vodstvu je i dalje Hillary Clinton s 1100, dok ih Obama ima 1039. ‘Poražena’ Hillary Clinton nije komentirala rezultate ovih predizbora, već je svoje kritike usmjerila na kandidata za republikansku nominaciju Johna McCaina usporedivši ga se predsjednikom Georgeom W. Bushem. McCain je pak izgubio predizbore u Kansasu, gdje je pobijedio Mike Huckabee koji je također u vodstvu u Lousiani. 

Piše: HINA
11.02.2008. 00:08:08
Novi komentar
nužno
nužno