« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
AMERI PRIJETE

Obama zaprijetio: Nema sigurnog utočišta za Al Qaidu

"Smrt Avlakija veliki je udarac najaktivnijoj operatvnoj podružnici al Kaide", rekao je Obama opisavši ubojstvo kao još jedan uspjeh u borbi protiv šire mreže militanata

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

terorizam

,

Al Qaida

Nakon što su američke obaviještajne snage locirale i likvidirale jednog od najpoznatijih svjetskih militantnih islamskih klerika, Anvara al-Avlakija, Obama je pozdravio ubojstvo i rekao kako al Qaida nigdje na svijetu neće naći sigurno utočište, piše Hina.

Avlaki, kojeg je američka obavještajna služba identificirala kao "vođu za vanjske operacije" jemenskog krila al Kaide, ubila je bespilotna letjelica CIA-e u Jemenu, rekli su dužnosnici SAD-a.

"Smrt Avlakija veliki je udarac najaktivnijoj operatvnoj podružnici al Kaide", rekao je Obama opisavši ubojstvo kao još jedan uspjeh u borbi protiv šire mreže militanata koja se još uvijek oporavlja od ubojstva Osame bin Ladena.

Al-Avlaki, američki državljanin rođen u Novom Meksiku, koji je godinama bio imam džamije u Falls Churchu kraj Washingtona, povezan je s pokušajem bombaškog napada AQAP-a na američki putnički zrakoplov na letu za Detroit na Božić 2009. i smatran je vođom jednog od najaktivnijih ogranaka Al Kaide posljednjih godina.

30.09.2011. 22:53:44
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    DemolitionMan
    01.10.2011. 08:16
    A Libija, gdje "Al Quaida" ratuje za njega?
Novi komentar
nužno
nužno