« Fun
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
NEMA SMISLA ZA HUMOR

Obama zabranio čelnicima APEC-a fotografiranje u havajkama

Iako su fotografije na kojima čelnici APEC-a nose tradicionalnu odjeću zemlje u kojoj se održava summit već postale svojevrsna tradicija, Obama je zaključio da su havajke ipak pretjerane

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

APEC

,

havaji

,

havajke

Unatoč tomu što je slikanje u havajskim košuljama jedan od klasičnih turističkih običaja na Havajima, američki predsjednik Obama procijenio je da bi slikanje sudionika sastanka APEC-a održanom na tom otočju u havajkama bilo ipak neprimjereno, prenosi Hina.

"Pogledavši fotografije s prethodnih sastanaka na vrhu, zaključio sam da bismo tu tradiciju trebali prekinuti i nisam primijetio da je itko bio previše žalostan zbog te odluke", rekao je Obama, zaključujući summit na rodnim Havajima.

Američki novinari nagađaju kako je Obama takvu odluku donio da fotografiranjem u havajskim košuljama s karakterističnim cvjetnim uzorkom svjetski državnici ne bi odavali dojam boravka na svojevrsnom odmoru, u trenutku kada je svjetska ekonomija prilično posrnula.

Na prethodnom summitu APEC-a, održanom prošle godine u Japanu, tradicija je već djelomično prekinuta. Predsjednici država bili su u klasičnim odijelima, no njihove supruge bile su odjevene u raskošna kimona.

Ovaj je običaj 1993. uveo američki predsjednik Bill Clinton. Tada je summit održan u Seattleu, a državnici su na završnoj konferenciji za novinare fotografirani u pilotskim jaknama. U Santiagu 2004. odjenuli su čileanski pončo, a 2005. u Južnoj Koreji svi su bili odjeveni u plavo-zlatne svilene tunike.

APEC, Forum za suradnju azijsko-pacifičkih zemalja, okuplja 21 zemlju te regije među kojima najveće svjetske sile poput SAD-a, Kine, Rusije i Japana.

14.11.2011. 15:57:02
Novi komentar
nužno
nužno