« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
POKOLJ CIVILA

Obama telefonom izrazio sućut Hamidu Karzaiju

"Predsjednik Obama je izrazio svoju sućut narodu Afganistana i jasno iskazao predanost njegove administracije utvrđivanju činjenica što je prije moguće", rekla je Bijela kuća

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

Afganistan

,

Hamid Karzai

Zbog pokolja afganistanskih civila koje je počinio pripadnik snaga SAD-a, američki predsjednik Barack Obama telefonom je izrazio „šok i tugu" svom afganistanskom kolegi Hamidu Karzaiju, prenosi Hina.y

"Predsjednik Obama je izrazio svoju sućut narodu Afganistana i jasno iskazao predanost njegove administracije utvrđivanju činjenica što je prije moguće i da svatko odgovoran snosi punu odgovornost", rekla je Bijela kuća u izjavi. "Predsjednik je ponovno izrazio naše duboko poštovanje za afganistanski narod i veze između dvije zemlje".

Afganistansko ministarstvo obrane priopćilo je da su "koalicijske snage" ubile 15 civila u pucnjavi u pokrajini Kandaharu u nedjelju a ISAF je ranije priopćio da je jedan američki vojnik ubio civile u selima nedaleko od svoje baze.

Američki vojnik, koji je otvorio vatru na afganistanske civile u pokrajini Kandaharu, ulazio je u njihove kuće usred noći i napao ih, rekao je u nedjelju za Reuters afganistanski ministar za pitanja granica i plemena Asadulah Halid.

12.03.2012. 07:41:57
Novi komentar
nužno
nužno