« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
GEORGIJ PAPANDREU:

Obama podržava mjere za obuzdavanje grčke krize

Papandreu je naglasio da od Obame nije tražio financijsku pomoć za Grčku, što je kazao i na ranijem sastanku s Hillary Clinton

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Barack Obama

,

grčka kriza

,

Georgij Papandreu

,

kreditna razmjena

Grčki premijer Georgij Papandreu izjavio je u utorak da je američki predsjednik Barack Obama izrazio potporu za mjere koje se poduzimaju za rješavanje fiskalne krize u Grčkoj.

Predsjednik Obama u utorak je održao zatvoreni sastanak s grčkim premijerom, no Papandreu se na izlazu iz Bijele kuće ipak obratio novinarima.

On je kazao da je od Obame također dobio pozitivne reakcije na europske inicijative za zaustavljanje tržišnih špekulacija, te da će to pitanje biti na dnevnom redu sljedećeg sastanka Skupine G-20, industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta.

Papandreu je naglasio da od Obame nije tražio financijsku pomoć za Grčku, što je kazao i na ranijem sastanku s državnom tajnicom Hillary Clinton.

"Nismo zatražili financijsku pomoć. Nismo tražili novac za sanaciju. Mi poduzimamo korake da vratimo naše gospodarstvo na pravi kolosijek", rekao je grčki premijer.

Predsjednik Europske komisije Jose Barroso izjavio je u utorak da će 27 članica Unije razmotriti zabranu "čisto spekulativnih" kreditnih razmjena (swaps), financijskog derivata s Wall Streeta, kojeg se uvelike okrivljuje za globalnu financijsku krizu ali i za višegodišnje prikrivanje financijskih dubioza vlade u Ateni.

Glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs rekao je kako Obamina administracija vjeruje da Europska unija mora preuzeti vodeću ulogu u rješavanju grčke krize. (hina/metro-portal)

10.03.2010. 00:45:44
Novi komentar
nužno
nužno