« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
PANIKA U WASHINGTONU

Obama nakratko sklonjen zbog zračne uzbune

Dva lovca F-16 i dva helikoptera deset minuta su presretali zalutali zrakoplov Piper Cub.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Barack Obama

,

Bijela kuća

,

Washington

,

Joe Biden

,

Robert Gibbs

,

NORAD

,

Lafayette Square

,

Kimerly Schneider

,

zračna uzbuna

,

zalutali zrakoplov

Američki predsjednik Barack Obama u petak je nakratko sklonjen na sigurno, pošto je neidentificirani zrakoplov zalutao u zračni prostor Bijele kuće i Capitola, sjedišta Kongresa, objavio je njegov glasnogovornik Robert Gibbs.

"Predsjednik je zbog opreza nakratko sklonjen na sigurno, kao i dopredsjednik" Joe Biden, rekao je Gibbs, dodajući da je ovo prvi put nakon Obamina dolaska na vlast u siječnju, da on čuje za takve mjere.

Uzbuna je trajala desetak minuta, kako navodi tajna služba, zadužena za osiguranje javnih osoba. Prestanak uzbune oglašen je pošto su vlasti uspjele uspostaviti radijsku vezu s pilotom letjelice, Piper Cuba.

Dva lovca F-16 i dva helikoptera obalne straže presreli su letjelicu oko 18:30 sati po srednjoeuropskome vremenu, izjavio je glasnogovornik sjevernoameričkog zapovjedništva zračne obrane (NORAD).

Pilot se odmah pokazao "susretljiv", rekao je kapetan korvete Gary Ross. Zrakopolov je pod pratnjom dopraćen do aerodroma oko 24 km južno od Washingtona, a pilot je zatim predan policiji, dodao je Ross.

U Bijeloj kući bila je oglašena kratkotrajna uzbuna, a Lafayette Square, trg uz predsjedničku rezidenciju bio je zatvoren.

Uzbuna u Kongresu trajala je petnaestak minuta, kako navodi Kimerly Schneider, glasnogovornik policije. (hina/metro-portal)

24.04.2009. 23:21:34
Novi komentar
nužno
nužno