« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
STRAH OD ŠIRENJA NASILJA

Obama je zabrinut zbog napada na koptske kršćane u Egiptu

Američki predsjednik Barack Obama izrazio je zabrinutost zbog eskalacije nasilja u Egiptu naspram koptskih kršćana

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Egipat

,

Barack Obama

,

nasilje

,

koptski kršćani

Američki predsjednik Barack Obama "duboko je zabrinut" nasiljem u Egiptu, rekla je Bijela kuća u ponedjeljak i pozvala na zaštitu manjinskih Kopta, javlja Hina.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney objavio je izjavu nakon što je u sukobima u Kairu ubijeno 25 a ozlijeđeno više od 300 osoba, većinom koptskih kršćana što je potaknulo strahove od širenja sektaškog nasilja.

"Predsjednik je duboko zabrinut zbog nasilja u Egiptu koje je dovelo do tragičnog gubitka života među prosvjednicima i snagama sigurnosti", rekao je Carney i izrazio sućut i žaljenje obiteljima poginulih i ranjenih.

"Sada je vrijeme za suzdržanost na svim stranama, kako bi Egipćani mogli krenuti naprijed u stvaranje snažnog i ujedinjenog Egipta".

"Dok egipatski narod uobličava svoju budućnost, Sjedinjene Države nastavljaju vjerovati da se prava manjina, uključujući Kopte, moraju poštovati i da svi ljudi imaju univerzalna prava na miran prosvjed i vjersku slobodu".

"Ti tragični događaju ne bi trebali stati na put pravovremenih izbora i nastavka tranzicije u mirnu, pravednu demokraciju koja uključuje sve", rekao je Carney.

10.10.2011. 21:48:57
Novi komentar
nužno
nužno