« Film
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

Novo u zagrebačkim kinima - od 25. ožujka 2010.

Stiglo je proljeće pa je sasvim prikladno da se u kinima počnu prikazivati ljubavne priče

Fotografija vijesti
Više o

Cinestar

,

Movieplex

,

novo kina

,

viktorija život mlade kraljice

Ovoga tjedan u kinima su samo dva značajnija noviteta koja nam donose uglavnom ljubavne priče u kombinaciji s tugom, gubicima, preprekama i igrama sudbine.

I kraljica može biti zaljubljena

Mlada 17-godišnja Victoria (Emily Blunt) u velikim je problemima. Njezin ujak, Kralj William je na samrti i Victoria bi trebala biti njegova nasljednica. Upravo se zbog toga svi bore za njezinu naklonost. Međutim, Victoria se još uvijek nalazi pod utjecajem njezine majke i ambicioznog savjetnika Controyja (Mark Strong) i oboje ih mrzi. Njezina jedina prijateljica je Lehzen (Jeanette Hain).
Ovu napetu dramu prilagodio je dobitnik nagrade Oscar Julian Fellowes (Gosford Park), a jedan od glavnih producenata je slavni redatelj Martin Scorsese.

Film "Viktorija: Život mlade kraljice" je dobitnik nagrade Oscar u kategoriji najbolje kostimografije! Imao je 3 nominacije za Oscara - za dostignuća u scenografiji, kostimografiji i šminki!

Ipak, kritičari mu ne daju prevelike ocjene. Mnogi u filmu vide tipičnu BBC-evsku adaptaciju u kojoj će uživati ljubiteljice kostimiranih drama i romantičnih priča o princezama. S druge strane, Emily Blunt i Rupert Friend glumci su dokazanih kvaliteta, ali njihov odnos na filmu jednostavno nije prožet kemijom, ako je suditi prema određenim kritikama. Bilo kako bilo, film se prikazuje u Cinestaru od četvrtka, 25. ožujka.

Priča o ljubavi, gubitku i životu

U romantičnoj drami "Hvala ti za ljubav", tinejdžerska superzvijezda Robert Pattinson glumi Tylera, buntovničkog mladića iz New Yorka koji ima težak odnos sa svojim ocem (Pierce Brosnan) nakon obiteljske tragedije. Tyler misli da nitko ne može razumjeti osjećaje kroz koje prolazi sve dok nevjerojatnim spletom okolnosti i sudbine ne upozna Ally (Emilie de Ravin). Premda je ljubav bila posljednja stvar u njegovim preokupiranim mislima, Ally će ga polagano početi privlačiti sve dok se ne zaljubi u nju. Kroz njihovu ljubav, on počinje pronalaziti sreću i svrhu svog života.
"Hvala ti za ljubav" je nezaboravna priča o snazi ljubavi, strasti, obitelji i doživljaju života s mislima da je svaki dan poseban.

U filmu također glume dobitnik Oscara Chris Cooper (Adaptacija) i nominirana za Oscara Lena Olin (Čokolada).

Premda je kritičarski svijet  s dozom cinizma očekivao klasičan ljubić, iznenadili su se ozbiljnošću filma u kojem se pametno, ali s mnogo emocija obrađuje tema tuge i gubitka. Ipak, možda najveći nedostatak drame je njen sudbinski karakter, odnosno pretjerana količina slučajnosti i predodređenosti. Obožavatelji Roberta Pattisona film mogu pogledati u Cinestaru i Movieplexu od 25. ožujka.

Pored navedenih filmova, u kinima ožete pogledati još i akcijski triler "From Paris with Love" - Charlie Wax tajni je agent s opakim problemom ponašanja koji sve rješava na najglasniji i najnasilniji mogući način; "Cure biraju" - mlada djevojka Anna već dugo ima plan, prema staroj irskoj tradiciji, zaprositi svog dečka u prijestupnoj godini - točno na datum 29. veljače. Međutim, kako se datum opasno približava, vremenska prognoza postaje sve gora pa je njezin put do Dublina postao upitan; ''Percy Jackson i Olimpijci: Kradljivac gromova", fantastičnu avanturu snimljenu prema popularnom romanu u kojoj su izmiješane grčka mitologija i suvremeni svijet. Dječak Percy Jackson otkriva da je polubog, sin grčkog boga Posejdona. Zajedno s prijateljicom Annabeth Chase, polubožicom, i Groverom Underwoodom, satirom, pokušava spasiti svoju majku, vratiti Zeusu munju koju su mu ukrali i spriječiti rat među bogovima; "Neka uđe onaj pravi", okrutnu, ali istodobno iznimno romantičnu priču smještenu u Blackeberg, predgrađe Stockholma, 1982. godine. Priča govori o dvanaestogodišnjem dječaku Oskaru kojeg maltretiraju u školi i koji mašta o osveti. Jednoga dana upoznaje Eli, neobičnu djevojčicu njegovih godina, koja je puna suprotnosti.

24.03.2010. 22:36:52
Novi komentar
nužno
nužno