« Hrvatska
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
DVBT

Novi signal kreće u utorak

Gledatelji koji prate televizijske programe putem zemaljskih odašiljača morat će imati televizore ili samostalne prijamnike koji podržavaju novi sustav

Provjerite unaprijed ;)
Provjerite unaprijed ;) (Arhiva)
Više o

televizija

,

DVB-T2

Uskoro će završiti prelazak na novi DVB-T2 sustav, a odašiljači će se gasiti prema devet digitalnih regija od 27. listopada do 12. studenoga, izvijestila je u petak Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti.

Potpuni prelazak na novi DVB-T2/h.256 HEVC televizijski sustav počet će u u utorak, 27. listopada u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji te dijelovima Karlovačke i Ličko-senjske županije, a završit će 12. studenoga u Splitsko-dalmatinskoj i zapadnom dijelu Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon toga, gledatelji koji prate televizijske programe putem zemaljskih odašiljača morat će imati televizore ili samostalne prijamnike koji podržavaju novi sustav.

"Gašenjem pojedinačnih DVB-T odašiljača u ponoć, u digitalnim regijama u radu će ostati samo novi DVB-T2 odašiljači za koje korisnici moraju imati odgovarajuću prijamničku opremu.

Oprema se odnosi samo na televizor ili samostalni prijamnik (tzv. Set Top Box) koji mora moći podržati DVB-T2/h.265 HEVC sustav. Antene koje su se dosad koristile za prijam signala s odašiljača, bile krovne ili sobne, nije potrebno mijenjati", stoji u priopćenju Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti.

Također napominju da će, nakon gašenja DVB-T odašiljača, biti potrebno ponovo pretražiti televizijske programe na prijamniku kako bi ih se moglo gledati u DVB-T2/h.265 HEVC sustavu.


24.10.2020. 18:58:00
Novi komentar
nužno
nužno