« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Novi šef Holdinga predstavio svoje ideje

Ivo Čović želi bolju percepciju Holdinga i razliku od Poglavarstva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

Zagrebački holding

,

Ivo Čović

Čović drži da velik dio javnosti pogrešno misli da su Poglavarstvo i Holding jedno te isto te da imaju isto rukovodstvo. "Gradsko poglavarstvo je gradska vlada, a Holding je gradsko poduzeće", rekao je pojasnivši da je povezanost Gradskog poglavarstva s Holdingom slična povezanosti npr. HEP-a ili Hrvatskih šuma s Vladom.

Napominjući da usprkos najnovijim događanjima sve podružnice Holdinga normalno rade, Čović je naglasio da će se zauzeti za nastavak njegova normalnog rada, daljnje smanjenje troškova poslovanja i podizanje kvalitete usluga te dugoročno planiranje.

Čović je kazao kako želi da "mogući netransparentan odnos s tzv. politikom bude do kraja razjašnjen" te je istaknuo da će učiniti sve da se Holding isključivo gleda kao gradsko poduzeće, jer postoji pogrešna precepcija da su pojedina poduzeća stranačke ispostave. "Kao što nisu HEP ili Hrvatske šume HDZ-ove ili HSS-ove, tako ni Zagrebački holding nije Bandićev, ni Milanovićev, ni SDP-ov, već je trgovačko društvo Grada Zagreba", kazao je Čović.

Na upit hoće li bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić biti u njegovom timu Čović je kazao da je u sadašnjem trenutku najbolje rješenje da Ljubičić ode nekoliko tjedana na godišnji odmor. Istaknuo je da je pitanje suvišno pokaže li se točnim ono za što se, kroz medije, tereti Ljubičića. Čović je rekao da vjeruje izvješćima revizije, koje pokazuju da je Holding poslovao zakonito te da nije bilo kriminalnih radnji.

Upitan hoće li pozvati Igora Rađenovića da se vrati u Holding, Čović je kazao da će s njim razgovarati oko najboljeg načina njegova angažiranja oko rada u Holdingu.

Odbacio je tvrdnje da se oko njegova imenovanja predsjednikom uprave Zagrebačkog holdinga čuo s nekim iz središnjice SDP-a. Ustvrdio je da je do imenovanja došlo tako što ga je u ponedjeljak telefonom pozvao gradonačelnik Milan Bandić i da je prihvatio njegov poziv. Čović je također rekao i da nema nikakvih saznanja da je predsjednik SDP-a Zoran Milanović uvjetovao da on bude imenovan na tu dužnost.

Na novinarski upit očekuje li ostavke u Zagrebačkim cestama rekao je da u ovom trenutku ništa ne očekuje te da će sutra otići u to poduzeće, jer još ne zna sve detalje cijele priče. "Bolje je mijenjati poslovnu politiku nego ljude, ako se ne mora", drži Čović.

Upitan ima li Zagrebački Holding previše zaposlenih, kazao je da je u njemu 11 901 zaposlenik i da je to previše. Naglašavajući da to ne podrazumjeva otpuštanja radnika, Čović je rekao da je jedini kriterij usporedba s sličnim poduzećima u drugim državama te da je broj zaposlenih u hrvatskim poduzećima alarmantan.

Na upit hoće li se u Holdingu zapošljavati oporbeni zastupnici Čović je kazao da će se prilikom prijama novih zaposlenika od ponude na tržištu odabrati najbolje.

Čović drži da mu je dva tjedna potrebno za uhodavanje i upoznavanje s situacijom u Zagrebačkom holdingu. (HINA/METRO)

13.08.2008. 21:09:30
Novi komentar
nužno
nužno