« Seks
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
HE HE

Novi kondomi koje ćete obožavati

Nova generacija samopodmazujućih prezervativa može izdržati 1000 penetriranja tijekom odnosa bez trošenja lubrikanta

Ovi kondomi bit će hit!
Ovi kondomi bit će hit! (Shutterstock)
Više o

kondomi

,

lubrikant

Kondom je jedan od preduvjeta sigurnog seksa koji se najčešće koristi, no istovremeno je i jedan od najosporavanijih - muškarci se bune da im otupljuje osjet u penisu, a žene se najčešće žale da ih žulja... no, s tim je sada gotovo.

Naime, proizvođači su otišli korak dalje i najavili novu generaciju kondoma koju bismo mogli nazvati pametnom. Izumili su kondom od lateksa koji se u dodiru s kožom sam podmazuje. Ovakvi kondomi bit će puno izdržljiviji, neće pucati i bolje će štititi od spolnih bolesti.

Bez lubrikanta seks može biti bolan, a kondom može puknuti ili skliznuti s penisa. Lubrikant je moguće naknadno nanijeti, no to znači prekid seksualnog odnosa i dekoncentraciju za aktere.

Nova generacija samopodmazujućih prezervativa može izdržati 1000 penetriranja tijekom odnosa bez trošenja lubrikanta. znanstvenici dodaju kako odnos inače traje puno kraće, no ima iznimaka. 

Tijekom testiranja novog kondoma za usporedbu su korišteni klasični koji su bili podmazani lubrikantom. Oni su izdržali 600 penetriranja. Ocjenjivana je i klizavost kondoma, a 33 para koja su sudjelovala u eksperimentu, rekla su da je puno bolji po tom pitanju novi kondom.

"Kad je suh malo je ljigav, ali u dodiru s vodom ili prirodnim tekućinama postaje vrlo klizav. Potrebno je zaiosta vrlo alo tekućine da ga aktivirate", kaže Markj Grinstaff, profesor sa Sveučilišta u Bostonu. Klinička istraživanja nove generacije samopodmazujućih lateks kondoma na parovima počinju iduće godine. 

29.10.2018. 21:34:00
Novi komentar
nužno
nužno