« Film
objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana
FILMOVI

Novi filmski hit u hrvatskim kinima

Nova komedija s elementima trilera redatelja kultnih 'Maratonaca', 'Ko to tamo peva' i 'Balkanskog špijuna' u kojoj je snage udružio s Bajagom od 13. listopada kreće u hrvatsku kinodistribuciju

Nije loše biti čovjek
Nije loše biti čovjek (Arhiva)
Više o

film

,

Dušan Kovačević

Nakon velikog uspjeha u regiji i projekcije u nacionalnom programu ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala novi filmski hit Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovjek" od četvrtka, 13.10.2022. kreće u kinodistribuciju u Hrvatskoj.

Od svoje beogradske premijere u prosincu 2021. godini do danas film je pogledalo više od 30.000 gledatelja. Kultni pisac i redatelj legendarnih filmskih hitova "Balkanski špijun" i "Profesionalac" te autor kultnih klasika kao što su "Maratonci trče počasni krug", „Ko to tamo pjeva", "Underground", „Radovan Treći", „Urnebesna tragedija", vratio se filmskoj publici, nakon 18 godina u ovoj komediji s elementima trilera, postavljajući vječito pitanje da li je kraj života i kraj boravka na ovom svijetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku. Uz Dušana Kovačevića koji potpisuje scenarij i režiju, film je okupio najveća imena srpskog glumišta poput Vojina Ćetkovića, Branke Katić, Nenada Jezdića, Hristine Popović, Gordana Kičića, Andrije Miloševića, Srđana Žike Todorovića, Milana Lanete Gutovića i Mire Banjac, a u jednoj od uloga se našla i poznata pjevačica Lena Kovačević.

Naslovnu pjesmu iz filma "Lepe laži" napisao je Bajaga, a izvode je Lena Kovačević i glumac Gordan Kičić.

Film je baziran na hit predstavi "Kumovi", rađenoj prema tekstu Dušana Kovačevića, koja je na repertoaru "Zvezdara teatra" već duže od 10 godina. Autor glazbe je Momčilo Bajagić Bajaga, jedan od najvećih glazbenika u regiji.

Priča prati profesora klavira Milana, kojeg je utjelovio Vojin Ćetković, pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop-zvijezda Ranko Beli, kojeg glumi Gordan Kičić, nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje razriješiti misteriju i saznati što se dogodilo s Belim. Ne nalazeći podršku i razumijevanje obitelji i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

29.09.2022. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno