« Film
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
DOKUMENTARCI

Novi dokumentarci na HBO GO

Iz originalne HBO Europe produkcije na HBO GO u ožujku stižu dva nova dokumentarna filma -„Njezine majke“ i „Tiho nasljeđe“

Tiho nasljeđe
Tiho nasljeđe (Arhiva)
Više o

dokumentarci

,

HBO GO

 „Njezine majke" (Her Mothers) je mađarski dokumentarni film iz HBO Europe produkcije koji je od 11. ožujka dostupan na HBO GO-u.

Kako politička klima u Mađarskoj postaje sve radikalnija, Virág, bivša političarka i članica stranke Zelenih, gubi vjeru u mađarski demokratski parlament te se povlači iz politike. Ona i njezina partnerica, glazbenica Nóra, odluče posvojiti dijete i usredotočiti se na stvaranje obitelji. Redateljice prate dvije žene na njihovu dugom te na koncu uspješnom putu posvajanja djevojčice romskog podrijetla. No između njih počinje rasti napetost kada se Virág odlično snađe u ulozi majke, a Nóra teško pronalazi svoje mjesto u obitelji. Kada porast mržnje i homofobije u Mađarskoj počinje prodirati u njihovu obitelj, njihovi životi dosežu kritičnu točku te moraju odlučiti hoće li napustiti svoju zemlju.

Film su režirale Asia Dér i Sári Haragonics. Producenti su Sára László i Marcell Gerö, koproducentica je Noémi Veronika Szakonyi, dok izvršnu produkciju potpisuju Hanka Kastelicová i Anna Závorszky. Direktorica fotografije je Asia Dér, montažerka Flóra Erdélyi, a glazbu je radila Sári Haragonics.

Bugarski dokumentarni film „Tiho nasljeđe" (Silent Legacy), koji govori o snazi obitelji, starenju i preuzimanju odgovornosti kad se majka i kći moraju suočiti s najvećim izazovom u svom životu, imat će premijeru 23. ožujka na HBO GO-u i HBO kanalu u 18.00h.

Tanya, vrlo velikodušna učiteljica puna potpore u vlastitoj školi za gluhu djecu, obolijeva. Prisiljena je promijeniti sve u svom životu. Njezina kći Kathy odmah odluči stupiti na majčino mjesto. Kathy vodi školu i brine se o svojoj sestri tinejdžerici. Za dvadesetogodišnjakinju, bez značajnijeg iskustva, to je veliki životni ispit. Hoće li obitelj i moć prijateljstva biti dovoljne da majka i kći izdrže.

Film je režirala Petya Nakova koja uz Ogniana Statelova potpisuje i scenarij. Direktor fotografije je Dimitar Kostov, a montažer Stoyan Velinov. Snimatelj zvuka je Harry Boyadzhiyski, montažu zvuka i miks je radio Ivan Andreev, a glazbu George Strezov. Kreativni producent je Tonislav Christov, producentica je Katya Trichkova, ekskluzivna producentica za HBO Europe je Hanka Kastelicova, a koproducenti su Krastio Lambrev, Ivan Andreev i Adnrea Stanoeva. Film je nastao u suradnji HBO Europe i Contrast Films koprodukcije.

12.03.2021. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno