« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
posao prije svega

Novac ne kupuje ljubav - ili se varamo?

U Kini bogati neženje za nekih 6 tisuća dolara mogu birati partnericu između najljepših i najpametnijih žena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Kina

,

traženje partnera

,

spajanje partnera

,

matchmaking

Novac ne može kupiti ljubav, no u jednom kineskom gradu vam može pomoći da upoznate prelijepu, visokoobrazovanu single ženu.

Osmorica imućnih neženja u južnom kineskom gradu Shenzenu blizu granice s Hong Kongom su pojedinačno platila 36,800 yuana (otprilike 5,800 dolara) za pravo sudjelovanja u natjecanju sparivanja u nadi da će pronaći ženu.

Dečki imaju između 28 i 45 godina , voljni su se ženiti, i imaju preko deset milijuna yuana na računu. Oni će se susresti s 15 žena odabranih između 2000 kandidatkinja zbog svojeg izgleda i razine obrazovanja, prenosi Ghuangzhou Daily.

Zhang Guoyu, inače organizator natjecanja kojim upravlja jedna web stranica, kaže da su muškarci prezauzeti poslom da bi na staromodne načine tražili partnericu.

"Žene koje oni susreću su uglavnom poslovne partnerice i čak i ako im odgovaraju, muškarci su više bili okupirani zaradom nego ljubavnim odnosima,", kaže Zhang.

Žene, koje za priliku da sretnu "gospodina Pravog" nisu platile ništa, uglavnom su studentice ili tek diplomirane, ali čak i poduzetnice.

One su morale odgovoriti na nekoliko stotina pitanja o primanjima, stavu prema ljubavi te životu prije nego li su izabrane za natjecanje.

Kina je inače zemlja s velikim nerazmjerom kad su u pitanju brojke muškaraca i žena; naime, muškaraca ima puno više, pa je jedan od neženja zaključio kako je pristojba za ulazak u natjecanje mala cijena za šansu da se pronađe ljubav života.

"Spajanje parova vam omogućuje da na nekoliko sati usmjerite pozornost na pažljivo biranje žene koja vam se najviše sviđa", kaže natjecatelj.

"Ako ju možete pronaći, to je vrednije od 30,000 yuana."

09.11.2009. 09:19:43
Novi komentar
nužno
nužno