« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
FACEBOOK

Nova tehnologija za prepoznavanje lica

Ako se prijavite i uđete u neki kafić i kamera vas prepozna, na svoj mobitel ćete dobiti ponude sa stranica za grupnu kupovinu. Ponude će se fokusirati sa onih siteova koje ste lajkali na Facebooku

Tehnologija bi trebala pomoći lokalnim poslovima
Tehnologija bi trebala pomoći lokalnim poslovima (Arhiva)
Više o

Facebook

,

privatnost

,

Facedeals

Američka agencija Redpepper je razvila Facedeals, tehnologiju koja omogućava prepoznavanje lica i automatsko prijavljivanje na Facebook lokacije. Ovu tehnologiju je jedno vrijeme i Facebook htio koristiti za automatsko taggiranje ljudi.

Ova tehnologija bi trebala pružiti mogućnost dobivanja specifičnih ponuda nekog restorana ili trgovine ili bara čim uđu u njega, i sve to bez potrebe za registriranjem na Facebook.

Ljudi koji su razvili Facedeals tvrde da ta tehnologija neće sve ljude automatski prepoznavati, već samo one koji su se prijavili na njihovu Facebook aplikaciju.

Ako se prijavite i uđete u neki kafić i kamera vas prepozna, na svoj mobitel ćete dobiti ponude sa stranica za grupnu kupovinu. Ponude će se fokusirati sa onih siteova koje ste lajkali na Facebooku. Redpepper kažu kako će ova tehnologija pomoći ne samo lokalima koje posjećujete da zarade nego i okolnim poslovima. Pitanje je koliko će proći vremena prije nego što se i ova tehnologija počne koristiti za zadiranje u privatnost i objavljivanje nesnosnih količina podataka koje nitko nije trebao znati. 

13.08.2012. 19:20:00
Novi komentar
nužno
nužno