« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
DIVERZIJA?

Nova studentska struja na politologiji

Sastavljena deklaracija i potpisana "Peticija za nastavak normalnog odvijanja nastavnog procesa i prekidanje blokade".

Prvi plenum na politologiji
Prvi plenum na politologiji (Siniša Sunara, CROPIX)
Više o

studentski prosvjed

,

Fakultet političkih znanosti

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

nezavisna inicijativa za besplatno obrazovanje

,

nastavak nastave

,

FFZG

Nezavisna studentska inicijativa Fakulteta političkih znanosti (FPZ) danas je izglasovala da se i sutra nastave blokada nastave i seminara, a preko 200 studenata FPZ-a sastavilo je Deklaraciju i potpisalo "Peticiju za nastavak normalnog odvijanja nastavnog procesa i prekidanje blokade".

U Deklaraciji, u kojoj iznose svoja stajališta, smatraju kako je "dio studenata FPZ-a pod izravnim utjecajem studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (FFZG) odlučio nedemokratskim metodama blokirati i onemogućiti odvijanje nastavnog procesa na Fakultetu političkih znanosti.

Postupak kojim je izglasovana blokada nije bio unaprijed utvrđen pa se stekao pogrešan dojam da su studenti koji podržavaju blokadu u većini, stoji u Deklaraciji u kojoj se napominje kako nije utvrđeno glasačko tijelo, niti način glasovanja.

"Blokiranjem nastavnog procesa krši se ustavno pravo na obrazovanje studenata koji žele pohađati predavanja i redovno ispunjavati svoje studentske obaveze", naglašavaju potpisnici peticije te zahtijevaju od "samoprozvane Nezavisne studentske inicijative trenutačno ukidanje blokade i neometani nastavak odvijanja nastavnog procesa".

Potpisnici Deklaracije smatraju kako je plemenit zahtjev za univerzalnim besplatnim školovanjem pa zato izražavaju "punu potporu zahtjevima studenata FFZG-a" i napominju kako "žele uzeti u obzir i cjelokupni obrazovni proces i realne mogućnosti". (hina/metro-portal)

29.04.2009. 04:32:46
Novi komentar
nužno
nužno