« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
NAJAVA

Nova sezona Koncertne dvorane "Vatroslava Lisinskog"

Novi ravnatelj najavio je intenzivnije probijanje u javnost od jeseni.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Branimir Pofuk/CROPIX)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Tonči Bilić

,

Lisinski subotom

,

Lisinski

,

Dražen Siriščević

Najavljujući novu sezonu Koncertne dvorane "Vatroslava Lisinskog", novi ravnatelj Dražen Siriščević rekao je na današnjem sastanku s novinarima da će se od jeseni ta dvorana nastojati intenzivnije probiti u javnost.

"Publici je potrebno ponuditi vrijedan i kvalitetan program kojim će se opravdati da je ta dvorana prava glazbena adresa u Zagrebu i Hrvatskoj", rekao je.

Umjetnički ravnatelj te dvorane Tonči Bilić predstavio je cikluse koji će obilježiti sljedeću sezonu, a na prvome mjestu je najpopularniji ciklus "Lisinski subotom" u sklopu kojega će, među ostalim, nastupiti Filharmonija iz Sankt Petersburga i Orkestar i zbor Ruske kapele, koncertna izvedba opere "Adel i Mara" hrvatskoga skladatelja Josipa Hatzea, Klavirski duo Marshall-Janjanin, Zagrebački kvartet saksofona s Itamarom Golanom, Hrvatski barokni ansambl, Filharmonija iz Strasbuorga i drugi.

Drugu godinu zaredom Lisinski se uključio i u prijenos ciklusa videolinkom iz Metropolitan opere, koja i ove sezone nudi vrhunske naslove poput Tosce, Aide, Turandota, Hoffmanovih priča, Kavalira s ružom, Carmen i Simon Boccanegra, u kojoj će legendarni Placido Domingo u naslovnoj ulozi proslaviti četiri desetljeća vrhunske glazbene karijere.

Ostali ciklusi su ciklus Cantus ansambla, zajednički ciklus Jazza i Hrvatskoga društva skladatelja te Mladi u Lisinskom u suradnji s Hrvatskim društvom glazbenih umjetnika.

Siriščević je rekao da će Lisinski izići ususret mladima koji će moći kupiti jefitije karte s posebnim iskaznicama. Izmijenjen je i vizualni identitet Lisinskog te obnovljene njegove internetske stranice. (hina/metro-portal)

19.05.2009. 16:26:19
Novi komentar
nužno
nužno