« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NEZGODNA STAJALIŠTA

Nova otkrića WikiLeaksa mogla bi posvađati SAD i Rusiju

Objavljivanje povjerljivih informacija iz američke diplomatske prepiske, obuhvaća "nezgodna" stajališta o ruskoj politici

Dokumenti obuhvaćaju i nezgodne komentare o ruskoj politici
Dokumenti obuhvaćaju i nezgodne komentare o ruskoj politici (Getty Images)
Više o

SAD

,

Rusija

,

WikiLeaks

"Nova otkrića WikiLeaksa mogla bi posvađati SAD i Rusiju", pa i polovicu zemalja u svijetu, piše dnevnik. "Izvor blizak vodstvu stranice rekao je za Kommersant da dokumenti, među ostalim, obuhvaćaju i komentare o ruskoj politici i 'nezgodne izjave' o nekim čelnicima zemlje", piše list.

"Među dokumentima su i transkript rasprave između američkih diplomata i ruskih političkih dužnosnika, izvješća o važnim događajima u Rusiji i analiza njezine unutarnje i vanjske politike", dodaje Kommersant.

Američki State Department objavio je u srijedu da se priprema za WikiLeaksovo objavljivanje diplomatskih dokumenata o "velikom broju pitanja i zemalja". Ta je stranica postala poznata po objavljivanju 400.000 povjerljivih dokumenata o ratu u Iraku.

State Department je rekao da njegove službe rade na pripremanju vlada stranih zemalja za to objavljivanje. Po izvoru u ruskom ministarstvu vanjskih poslova, na koji se poziva Kommersant, u četvrtak navečer s ruskom diplomacijom još nitko nije kontaktirao. (hina/metro-portal)

26.11.2010. 12:48:54
Novi komentar
nužno
nužno