« Ekosfera
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
02.-04. studeni

Nordijski dani u Zagrebu

Na skupu će se predstaviti dostignuća te problematika obnovljivih izvora energije što su područja u kojima skandinavske zemlje visoko kotiraju

(Corbis)
Više o

obnovljivi izvori energije

,

gospodarenje otpadom

,

zelene tehnologije

,

nordijski dani

,

Gordana Fuštar

Na šestim Nordijskim danima, koji će se u organizaciji Nordijske gospodarske komore u Hrvatskoj od 2. do 4. studenog održavati u Zagrebu, Slavonskom Brodu i Beogradu, oko 30 tvrtki iz Finske, Danske, Norveške, Švedske i Islanda razmijenit će iskustva i dogovarati eventualnu poslovnu suradnju s oko 100 hrvatskih i regionalnih kompanija na temu "Zelena tehnologija, čista tehnologija i održiv razvoj".

U sklopu te glavne teme ovogodišnjih Dana bit će predstavljena dostignuća i problematika obnovljivih izvora energije, proizvodnje i skladištenja energije, gospodarenja otpadom i otpadnim vodama, zelene gradnje, tzv. zelene informacijske tehnologije, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare izvršna direktorica Nordijske komore u Hrvatskoj Gordana Fuštar.

Dodavši da skandinavske zemlje upravo u tim područjima visoko kotiraju Fuštar vjeruje kako će Dani i ove godine pridonijeti kvalitetnim poslovnim kontaktima i poslovima, možda i novim investicijama, što je cilj svakih Dana.

Za Nordijske dane i ona je, kao i prisutni predstavnici norveškog i švedskog veleposlanstava u Hrvatskoj naglasili da su postali svojevrstan brend poslovnog okupljanja te odlična prilika za suradnju skandinavskih, hrvatskih i regionalnih tvrtki.

Ove godine Dani imaju novi koncept, nema sajamskog principa s štandovima na kojima se predstavljaju tvrtke, nego će prvi dan, 2. studenoga u Zagrebu, stručnjaci zainteresiranih tvrtki s obje strane kroz edukativne seminare predstaviti svoja dostignuća u sklopu navedene teme.

Drugi dan, 3. studenog, skandinavski predstavnici putuju u radni posjet Slavonskom Brodu gdje će razgovarati o mogućnosti prizvodnje biomase, dok će treći dan, 4. studenog, u Beograd na radne susrete.

Time je Nordijska komora izašla u susret traženjima i težnjama skandinavskih tvrtki za proširenjem svog djelovanja na šire tržište regije, pojasnila je Fuštar. (hina/metro-portal)

26.10.2009. 13:30:38
Novi komentar
nužno
nužno