« Film
objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana
FILMOVI

Noć vještica u Forumu

U sklopu ciklusa posvećenog Noći vještica, kino Tuškanac u prostoru kina Forum imat će hrvatsku premijeru horor senzacije Skinamarink

Noć vještica
Noć vještica (Arhiva)
Više o

Noć vještica

,

Halloween

,

kino Forum

,

Noć vještica u Forumu

Za živopisno Halloween iskustvo malo je toga potrebno - sablastan kostim, dobro izrezbarena bundeva, nevjerojatna količina slatkiša i par lucidnih horor filmova. Posljednje navedena, ali uvjerljivo presudna varijabla koja garantira nezaboravno Halloween iskustvo i ove je godine dijelom tematskog filmskog programa kina Tuškanac.

Naime, gostujući program kina Tuškanac tradicionalno će obilježiti Noć vještica četverodnevnim filmskim ciklusom pod nazivom 'Noć vještica u Forumu'. U sklopu ciklusa, koji će se od 31. listopada do 3. studenog prikazivati u kinu Forum, posjetitelji će moći uživati u četiri popularna horora koja sasvim obične živote i naizgled bezazlene slučajnosti pretvaraju u neizvjesnu psihološku igru pod palicom atmosferične režije i uz doprinos izvanredne glumačke osebujnosti.

Na samu Noć vještica (31. 10.), ljubitelje strave očekuje hrvatska premijera horor senzacije Skinamarink (2022) kanadskog redatelja Kylea Edwarda Balla. Ovaj paranormalni horor nadrealno mračne atmosfere, u čijem su fokusu dva djeteta u ogoljenoj kući, košmarno je ostvarenje snažnog odjeka koje se igra naopakim kadrovima, osvjetljenjem i jezivim glasom demona brišući granice između sna i jave.

S fascinantno stravičnim filmskim programom kino Tuškanac nastavit će i u prva tri dana studenog. Tako će se već u srijedu, 1. studenog, na platnu suvremeno opremljenog kina Forum pojaviti krvoločni lutak Chucky iz filma Dječja igra (1988), prvog i najslavnijeg dijela serijala o lutku kojeg nastanjuje zloduh serijskog ubojice. Četvrtak (2. 11.) je rezerviran za Shyamalanov šokantan psihološki triler Šesto čulo (1999). Poznat po fantastičnim i prohororskim elementima, film prati perspektivnog mladog glumca Haleyja Joela Osmenta u ulozi dječaka Colea koji psihijatru priznaje da je okružen mrtvacima s osobinama živih ljudi.

Halloweenu posvećen ciklus, u petak (3. 11.), zaključit će Cunninghamov famozni Petak 13. (1980) razotkrivajući mistiku omladinskog kampa Crystal Lake koji bilježi nekoliko zagonetnih ubojstava. Odlično prihvaćen od strane mlađe populacije, film je iznjedrio danas uglednog Kevina Bacona, a sniman je u stvarnom kampu u Novoj Engleskoj smještenom nedaleko imanja legendarnog rock kantautora Lou Reeda.

I ovog puta pridružite se kinu Tuškanac u obilježavanju sve popularnijeg praznika zastrašujućim filmskim naslovima koji pokazuju da dobar horor nije nužno vezan za tradicionalna mitološka bića, već da je blizak i suvremenom poimanju straha te da stanuje u kompleksnim svjetovima ljudske mašte i podsvijesti.

-----------

Raspored projekcija s informacijom o lokaciji i vremenu prikazivanja dostupan je OVDJE, a ulaznice za sve projekcije moguće je kupiti online putem platforme ulaznice.hr te sat vremena prije projekcije na blagajni Kina Forum.

26.10.2023. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno