« Knjiga
objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana
NOĆ KNJIGE

Noć knjige 2019. uz Knjigomira

Zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje

Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje
Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje (Boris Kuk)
Više o

Noć knjige 2019

,

Noć knjige

,

program

,

Knjigomir

Vrijeme prolazi, svijet se mijenja. Ipak, oni ne stare. Inspiriraju nas, vesele, potiču na razmišljanje i djelovanje. Oni su omiljeni likovi, junaci rođeni u bajci, basni, romanu, priči ili stripu. Oni su i glavna tema Noći knjige 2019., koja će se u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige održati 23. travnja diljem Hrvatske.

Manifestacija Noć knjige održat će se osmu godinu zaredom, a Hrvatska se globalnom slavlju knjige i čitanja tradicionalno priključuje brojnim programima koji se odvijaju u knjižarama, antikvarijatima, svim vrstama knjižnica, različitim institucijama, te u svim ostalim prostorima „prijateljima knjige". Knjigoljupce će posebno razveseliti brojne prodajne akcije u knjižarama koje će im omogućiti kupnju knjiga po pristupačnijim cijenama.

Zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje. Autor vizualnog rješenja je dizajner Boris Kuk, a Knjigomirova misija je prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja u Noći knjige 2019.

U okviru manifestacije za djecu i mlade do 7. travnja otvoren je likovni i literarni natječaj „Koji si ti lik?!" u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara.

Ovim putem pozivamo sve medije da se priključe manifestaciji te da u mjesecu travnju svoj medijski prostor posvete temi Noći knjige ili ostalim temama vezanima za knjigu, pisanje, čitanje, nakladništvo.., da svoj prostor otvore piscima, prevoditeljima, urednicima, ilustratorima i ostalim zanimanjima koje povezuje knjiga (glumci, filmaši...) te tako pridonesu oporavku statusa knjige u društvu, njezinoj popularizaciji, boljoj informiranosti te razvoju kritičkog mišljenja.

Pozivamo vas da redovito pratite aktivnosti na internetskoj stranici i Facebook stranici Noći knjige jer ćemo, kao i uvijek, pripremiti i mnoštvo drugih zanimljivosti i iznenađenja.

Noć knjige 2019. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

03.04.2019. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno