« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
hebrang:

Nisam se bunio protiv Mravakove smjene, upravo suprotno!

POGLEDAJTE VIDEO - Andrija Hebrang sazvao je tiskovnu konferenciju kako bi objasnio da je upravo on zatražio ispitivanje 'slučaja HEP'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

Darko Milinović

,

Andrija Hebrang

,

Većeslav Bergman

,

Ivan Mravak

,

afera u HEP-u

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang danas je oštro opovrgnuo novinske napise da je bio protiv smjene Ivana Mravaka iz HEP-a. Štoviše, tvrdi kako je upravo on bio taj koji je pokrenuo ispitivanje cijelog slučaja.

- Nisam branio Ivana Mravaka i nisam se bunio protiv njegove smjene. U Jutarnjem listu objavljena je teška laž i kleveta. Upravo sam ja na dnevni red stavio Mravaka i HEP da ispitamo slučaj i donesemo odluku - kaže Hebrang koji je danas u Saboru organizirao i tiskovnu konferenciju kako bi se obranio od, prema njemu, lažnih optužbi.

Najavio je i tužbu protiv novinarke Jutarnjeg lista jer nije tražila i njegovu stranu priče, nego se pouzdala samo u svoje povjerljive izvore. Ipak, nije demantirao da se sastao s novinarkom, ali su, kaže, razgovarali o drugim temama.

- Samo sam tražio da se s Mravakom prije razgovara. Htio sam da ima priliku iznijeti svoje argumente za obranu ako ih ima, a ako ih nema, onda je jasno - mora otići. To je bila moja poruka, a umjesto toga, čitateljima je prenešeno da predsjednički kandidat štiti korupciju - rekao je Hebrang.

Ponovio je da se ne smije učiniti pogreška koja je učinjena u slučaju Većeslava Bergmana, bivšeg ravnatelja HZZO-a, s kojim nitko iz stranke nije razgovarao da čuje njegovu stranu priče.

- Puno je veće zlo nevinog kazniti, nego krivoga pustiti da ga dočeka ruka pravde - kaže Hebrang i dodaje da zbog Bergmana nije došao u sukob s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem.

Ne vjeruje niti anketama prema kojima po popularnosti stoji katastrofalno.

- Danas čitamo ankete kojima više ne vjeruje ni malo dijete - zaključuje Hebrang.

Ipak napominje da je naišao na 11 anketa na internetu u kojima upravo on suvereno vodi.

23.09.2009. 17:16:58
Novi komentar
nužno
nužno