« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
JADRANKA KOSOR:

Nema više poslova preko veze

POGLEDAJTE VIDEO - Ako "nema više poslova preko veze" znači da ih je do sada bilo, ali premijerka ne misli tako

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Midžor Sučić/Cropix/Infopunkt)
Više o

USKOK

,

korupcija

,

Jadranka Kosor

,

Tomislav Karamarko

,

PNUSKOK

Otvarajući nove prostorije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), poznatog i kao "hrvatski FBI", premijerka Jadranka Kosor poručila je da je Vlada odlučna stati na kraj svakom obliku korupcije i stvoriti klimu u kojoj će se napredovati jedino temeljem vlastitog rada.

Kosor je u govoru poručila mladima da neće više biti zapošljavanja temeljem nečijeg imena i prezimena, već isključivo vlastitim znanjem i zaslugama.

"Mladima poručujem da nitko, bez obzira na svoje ime i prezime, neće moći napredovati preko drugih ili do posla doći na neki drugi način osim svojim radom", kazala je premijerka.

Na kasniji novinarski upit znači li to da priznaje da su se poslovi do sad dobivali preko veze premijerka je odgovorila - apsolutno ne.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko poručio je da neće biti nedodirljivih osoba i slučajeva, te da nitko ne mora sumnjati da će regionalni USKOK-ovi odjeli svoj posao obavljati profesionalno.

Kosor je podsjetila da je u zadnjih godinu dana USKOK-u podneseno 846 kaznenih prijava od čega je za 364 podignut istražni zahtjev. Naglasila je da je prema podacima MUP-a u prvih 8 mjeseci ove godine zabilježen pad organiziranog kriminala za oko 20 posto.

Odjeli za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta otvoreni su nakon više od godinu dana priprema u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu, široj javnosti poznatiji su kao "hrvatski FBI". (hina/infopunkt/metro-portal)

23.09.2009. 18:34:24
Novi komentar
nužno
nužno