« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
KONCEPTI

Nimbus, koncept električnog automobila

Mnogi su komentirali oblik kao kabina žičare na kotačima ili ga usporedili s vozilima iz SF filmova 60-tih godina prošlog stoljeća

Nimbus - kao iz nekog starog SF-a
Nimbus - kao iz nekog starog SF-a (Automania)
Više o

električni automobil

,

Nimbus

Nimbus! Vjerujemo da je velikom broju čitatelja ovo ime jako poznato! Nimbus je model leteće metle iz Harry Pottera i svijeta vještica. No, ovom prilikom ne radi se o tome, a ime ima veze s automobilom budućnosti koji je osmislio brazilski dizajner Eduardo Galvani iz Florianópolisa.

On smatra kako automobil budućnosti mora biti kombinacija malog automobila, off-road vozila, mora imati hibridni pogon, te jednostavan i praktičan dizajn karoserije. Tako je nastao Nimbus, automobil budućnosti razvijen kao idealan automobil za grad, cestu i off-road teren.

Mnogi su komentirali oblik kao kabina žičare na kotačima ili ga usporedili s vozilima iz SF filmova 60-tih godina prošlog stoljeća, a jedno slično iz tog vremena moglo se vidjeti u SF filmu 'Izgubljeni u svemiru' (originalna verzija), dizajnerski vrlo sličnog oblika, ali koje se u filmu ipak kretalo pomoću gusjenica, a ne kotača.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

25.03.2018. 17:15:00
Novi komentar
nužno
nužno