« Sport
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Niko Kovač: Vrijeme je za buđenje iz londonskog sna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić/CROPIX)
Više o

Poljud

,

hrvatska-nizozemska

Igrači su iz svlačionica izašli kao ‘pokisli’. Nije ugodno pružiti onakvu blijedu partiju pred prepunim stadionom. Većina se složila da ‘to nije bio naš dan’, ali Niko Kovač je drugačije mislio. I iskrenije...

- Prvo poluvrijeme bilo je naše najlošije dosad. U drugome smo se trgli, no nisu nam dopustili da se vratimo u utakmicu. Nogomet je čudan, nepredvidiv. Zasluženo su nas pobijedili, iako razlika nije trebala biti tolika. No, kako u svakom zlu ima i dobroga, nije loše da svi skupa shvatimo da nismo tamo gdje nas mnogi vide (u finalu EP-a, op. p.) - rekao je naš kapetan i odmah dodao:

- Moramo raditi, raditi i raditi ako želimo proći skupinu na Euru. Upozoravao sam na taj naš sindrom, da smo najranjiviji kad nam je dobro, kad uživamo u bivšim pobjedama. No, nije kasno za popravak, moramo se probuditi iz londonskog sna - zaključio je Kovač.

Vedran Ćorluka također nije bio na razini igara koje pruža u Manchester Cityju. Kaže da je ostao iznenađen igrom Nizozemaca.

- Nizozemci su nam očitali lekciju. Prvi gol nas je presjekao, sveukupno, bili smo loši. No, trebamo dignuti glave, izvući pouku. Ovaj poraz neće nas poljuljati u našim težnjama na Euru, no tužni smo i žalosni što smo razočarali navijače - kaže Ćorluka, a njegov bivši klupski suigrač Modrić je rekao:

- Svi smo odigrali loše i  svi smo krivi zbog poraza. Možda je ovo i dobro da splasne euforija pred EP, iako općenito smatram da nijedan poraz ne može biti dobar... 

Po Olića došao klupski zrakoplovNajviše igrača na Poljudu imao je - HSV. Huub Steven imao je čak četiri ‘pulena’ na splitskoj utakmici, a da Ivica Olić, De Jong, Mathijsen i Van der Vaart ne izbivaju previše s treninga poslao je po njih klupski zrakoplov. HSV-ova ‘roba’ poletjela je prema Hamburgu odmah nakon utakmice. ‘Već su me počeli zafrkavati. Kažu da nisu očekivali da ćemo tako loše odigrati’, rekao je Ivica Olić. 

Piše: METRO/JL
07.02.2008. 02:32:46
Novi komentar
nužno
nužno