« Sport
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci

Bilić: Poraz boli, ali možda je i dobar da splasne euforija

Slavena Bilića nije toliko rastužio rezultat, koliko činjenica da je publika otišla razočarana
Slavena Bilića nije toliko rastužio rezultat, koliko činjenica da je publika otišla razočarana (Jakov Prkić/CROPIX)
Više o

Slaven Bilić

Slaven Bilić bio je jako razočaran nakon utakmice, ne toliko zbog samo igre i rezultata, već zbog činjenice što se Hrvatska u jadnom izdanju predstavila njegovim sugrađanima.

 Hrvatski izbornik je čak i priznao da je ovakav poraz možda i dobrodođao da malo splasne euforija nastala nakon Wembleyja.

- Da se razumije, nije mi drago zbog ovoga, svaki poraz boli, ali moramo izvući i neke dobre stvari - rekao je Bilić kojemu ništa nije presotalo nego čestitati boljoj momčadi.

- Zasluženo smo izgubili, nema se tu što dodati. Međutim, nismo zaslužili izgubiti baš ovakvim rezultatom. Ovih 3-0 ne odražava realno stanje na terenu.

Našeg izbornika najviše su iznenadile brojne pogreške i nervoza u hrvatskim redovima.

- Kad uđeš u utakmicu na način kao što smo mi ušli, onda protiv suparnika kao što je Nizozemska nemaš što tražiti. Razlog takve igre je i možda što osim trojice mojih ‘Engleza’ svi drugi nisu u punoj natjecateljskoj formi.

“Najviše mi je krivo što nismo adekvatno odgovorili na jedan odličan ambijent na tribinama, barem rezultatski. No, nemam što zamjeriti mojim igračima. Večeras, eto, nije išlo, a suparniku je sve polazilo za nogom. Ne treba zbog ovog poraza odustati od utakmica na Poljudu.”
Slaven Bilić
izbornik
Ipak da ne bude sve crno pobrinula su se dvojica igrača. 

- Pranjić i Rakitić su odlično iskoristili svoju priliku. Zadovoljan sam igrom Petrića i Eduarda...

S druge strane, Marco Van Basten nije htio previše ‘crniti’ Hrvatsku. Valjda Nizozemac zna da ovo ipak nije pravo izdanje ‘kockastih’.

- Nekad igraš dobro pa jedva pobijediš, a nekad prilično loše pa ispadne 3-0. Naravno, to ne znači da smo odigrali loše. Dapače, prezadovoljan sam izvedbom svojih igrača. Ne želim previše pričati o Hrvatskoj igri, ali pretpostavljam da su vaši igrači još bili pod dojmom pobjede u Londonu.

Čak je i Van Basten otkrio dijagnozu cijelog problema... 

Piše: METRO/JL
07.02.2008. 02:37:37
Novi komentar
nužno
nužno