« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
EXIT

Nikad jača EXIT Gang postava

Iggy Azalea, Masked Wolf, Senidah i ekskluzivan BTTF showcase za nikad jaču EXIT Gang postavu

Bit će sjajno kao i uvijek
Bit će sjajno kao i uvijek (Arhiva)
Više o

EXIT 2022

,

EXIT Gang

Petrovaradinskom tvrđavom će od 7. do 10. srpnja odjekivati najbrutalnije rime, jer stiže nikad jača Gang postava! Hip hop i trap strana Exita će predstaviti preko 60 MC-jeva internacionalne i regionalne scene, na tri festivalske pozornice - Mainu, Visa Fusionu i Gang Beatsu! Glavnom pozornicom Exita dominirat će superzvijezda Iggy Azalea, planetarno traženi Masked Wolf, kraljica regionalne trap scene Senidah i ekskluzivni „Back To The Future" showcase. U svjetskoj premijeri ovog koncepta mikrofona se uhvatiti predstavnici stare i nove hip hop škole Ajs Nigrutin & Timbe vs Crni Cerak & Lacku, Frenkie, Kontra, Indigo vs Muha, te Stole vs 30zona!

Visa Fusion i Gang Beats, osim što će donijeti još solo nastupa izvođača iz showcase-a, na line up dodaju najaktualniji presjek regionalnih imena, koja predvode Prti Bee Gee, Mimi Mercedez, Fox & Surreal, Smoke Mardeljano, Bore Balboa, Klinac, Grše, Sajsi MC i Ognjen. Zajedno s festivalskim headlinerima, među kojima su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, James Arthur, Afrojack, Boris Brejcha, ARTBAT, ZHU, Sepultura, Alok i mnogi drugi, ova glasna Gang postava dat će svoj pečat jednom od najjačih programa u povijesti EXIT festivala!

EXIT Gang 2k22 | Hip-Hop Side of the Festival

Back To The Future" novi je i ekskluzivan showcase koncept EXIT festivala, koji na jednom koncertu jedne nasuprot drugima stavlja izvođače u rasponu od brutalnog izvornog do najaktuelnijeg rapa. Prvi put ikada, legendarna i jedinstvena ekipa iz različitih susjednih država u 120 minuta će demonstrirati impresivne liričke vještine. Mikrofone će preuzeti iz Srbije Ajs Nigrutin & Timbe vs Crni Cerak & Lacku, iz Bosne i Hercegovine Frenkie, Kontra i Indigo vs Muha, te iz Hrvatske Stole vs 30zona!

Iggy Azalea osvojit će Glavnu pozornicu festivala onako kako je osvojila i hip hop svijet - kao potpuna pobednica. Australska reperica tijkom svoje karijere bila je usamljena šesnaestogodišnjakinja usred Miamija jednako koliko i fensi, a u obje uloge napravila je neizbrisiv trag u pop kulturi, uprkos linču medija i kolega iz industrije. Na najnovijem albumu „End of an Era" odrepala je svoje dvadesete preko elektronskih traka koje je slušala - od prvih izlazaka do zenita karijere. Na njezinom nastupu odjeknut će i duh glazbenih legendi s kojima je surađivala, kao što su Britney Spears, Ariana Grande, Rita Ora, Charlie XCX i Jennifer Lopez, ali i nevjerojatan prkos žene u hip hopu, koja je ostvarila platinastu karijeru s više od 70 milijuna prodanih izdanja.

Astronaut u oceanu Masked Wolf zapalit će Glavnu pozornicu Exita baš kao što je zapalio sve top liste prvo u Australiji, a zatim i u cijelom svijetu. Singl „Astronaut in the Ocean" transformirao je Harry Michaela u svjetski popularnog repera, čiji rad sada prepoznajemo na prvi takt. Ova pjesma živjela je dva života, jedan na chartovima, a drugi na TikTok-u, gdje je postala viralna. Ponovnim objavljivanjem napravila je sjajnu uvertiru za album „Astronomical", koji je izašao krajem prošle godine. 

Fantastična Senidah suvereno dominira regionalnom trap scenom posljednjih pet godina. Njezin glas je specifičan i sirov, a glazba jednako snažna i nježna, dok na na sceni zrači nevjerojatnom energijom i bez straha pliva u kontrastima od najjače „Balkanke" do ranjive „Slađane". Suradnje s imenima kao što su Coby, RAF Camora i Atlas Erotika izdvojile su je na sceni kao kameleona spremnog da publici svaki put da sve. Najnovijii singl „Behute" još jedan je dokaz Senidinog diverziteta, a 25 milijuna pregleda na YouTube-u jedinstveno su ljubavno pismo njene publike. 

Visa Fusion binu razdrmat će Bassivity ekipa u Showcase nastupu. Zoi, Brzo Trči Ljanmi, Teya Dora, Rouzi, X, Fox, WajWai, MihaMih & Diinzo i DJ Baliko Felix smjenjivat će se kako bi publici donijeli jedinstvenu mješavinu popa i trapa hitovima kao što su  „Nirvana", „Par dana", „G klasa", „Kaktus", „Keve ti", i mnogim drugim. Program Visa Fusion bine upotpunit će i veterani domaće i regionalne scene Prti Bee Gee, Mimi Mercedez, Fox & Surreal, Frenki, Kontra i Indigo, Smoke Mardeljano x DJ Mrki i Stole x Phat Phillie. 

Na najmlađoj pozornici festivala Gang Beats smjenjivat će se generacije i beatovi rapa, trapa i popa uz  Sajsi MC, 30zona, Boru Balboa, Buntai, Crni Cerak & Lacku, Gršeta, Kliku,  Klinca, Muhu i Ognjena. Ovoj jakoj ekipi pridružit će se i AV47 x Greev, Ba$ha x DVN, Bulch, DAVID IV x UROŠ,  DJARE, FTP,  GERUM x DIZZY, JOVICA DOBRICA x SKELE, Kene Beri x Spejs Noksi, La Crl x Louis, Micka Lifa, MihaMih x Diinzo,  Rajm,  Ri,  Riga Dri, Rosh, Rođeni, Stoposto & Black Beriz, Tam x Nihil,  Viking Krew, Yungkulovski x RIE x KZA x Faberge,  ZeeBomb & Matej Foltz, Cookie, Fich,  Keyri,  Kultura,  Milicija,  Pirinač,  Purpose, Rasheed,  Thicc Boi,  Traples i  Xorade.

EXIT festival će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. srpnja, uz potvrđena velika glazbena imena kao što su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, Alok, ATB, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama' Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molchat Doma, She Past Away, Konstrakta, Brkovi, Paraf, Coach Party, Noisia, Deca loših muzičara, Sana Garić, Vizelj, Prti Bee Gee i mnogi drugi, a stižu i objave novih izvođača!

U prodaji su jednodnevne, četverodnevne i VIP ulaznice te festivalski kamp. Cijene jednodnevnih iznose 220 kn za četvrtak, subotu i nedjelju, te 235 kn za petak, kada su u ponudi i fan pit ulaznice su dostupne po cijeni od 325 kn. Cijene četverodnevnih iznose 490 kn, uz uštedu od 50% u odnosu na finalnu cijenu.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima i online na stranicama Entrio.hr-a i na stranicama EXIT festivala.

 

19.06.2022. 11:00:00
Novi komentar
nužno
nužno