« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
prve pahulje

Nigdje bez zimske opreme

Prvi snijeg donio i prve nevolje u prometu, vozačima se preporučuje oprez

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

snijeg Lika

,

stanje na cestama HAK

,

zimska oprema

,

snijeg Gorski kotar

Od ranog jutra Hrvatska je prekrivena prvim pahuljama snijega, a Delnice su za sada najbogatije s 14 centimetara snijega. Mali Zagrepčani mogli bi već početi nagovarati roditelje na čišćenje sanjki, jer na Sljemenu je sniježni pokrivač debeo 11 centimetara, više nego na Zavižanu.

Ostatak dana trebao bi proteći pretežno oblačno s povremenom kišom i grmljavinom na Jadranu, a snijeg će padati u gorju kao i Gorskom kotaru i Lici. Kako će poslijepodnevna temperatura padati, moguće je da se oborine pretvore u snijeg na još nekim mjestima.

U noći i u srijedu ujutro predviđa se lagano smirivanje vremena uz prestanak oborina i djelomično razvedravanje, no već tijekom popodneva dolazi novo jače naoblačenje s kišom, a u višem gorju susnježicom i snijegom.

HAK javlja da je zbog zimskih uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila obavezno moraju imati zimsku opremu na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice, na staroj cesti kroz Gorski kotar (Delnice, Vrbovsko, Čabar).

Usporeno se zbog snijega vozi autocestama: A1, između Gospića i Bosiljeva, A 3 Bregana-Lipovac, između Bregane i Jankomira, te na A 4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Zagreba.

Zbog jake bure Jadranskom magistralom (D 8) između Bakra i Senja, te na Krčkom mostu zabranjen je promet za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Upozoravamo vozače da na put kroz Liku, Gorski kotar i sjeverozapadnu Hrvatsku ne kreću bez zimske opreme, a opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u ostatku zemlje.

Riječka obilaznica otvorena je u oba smjera, ali zbog suženja kolnika na nekoliko dionica prometuje se otežano. Na čvoru Škurinje zatvoreni su izlazni i ulazni kraci u smjeru Zagreba. Na čvoru Orehovica zatvoren je uključni krak s riječke obilaznice u smjeru Zagreba. Vozila koja se kreću u smjeru Zagreba preusmjerena su preko čvora Sv. Kuzam, industrijske zone Kukuljanovo na čvor Čavle.

Zbog radova na dionici autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, od 221. do 237. km vozi se dvosmjerno desnom stranom (smjer Split), a zabranjen je promet izvanrednim prijevozima širima od 3,40 metra.

Na dionici Istarskog ipsilona Višnjan-Medaki bit će prekinut promet od 13:00 do 14:30 sati, vozit će se obilazno državnom cestom D 21.

03.11.2009. 11:54:00
Novi komentar
nužno
nužno