« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
nemam da platim

HNS izbačen iz Liberalne internacionale

Stranka je izbačena iz međunarodne organizacije zbog neplaćanja članarine

(Milivoj Keber/Cropix)
Više o

HNS

,

Vesna Pusić

,

Dragan Kovačević

,

Liberalna internacionala

,

Igor Kolman

,

zagrebački HNS

Glasnogovornik HNS-a Igor Kolman potvrdio je danas da je ta stranka isključena iz Liberalne internacionale zbog neplaćanja članarine i rekao kako stranka u ovom trenutku ima druge financijske prioritete.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o svoti nešto manjoj od dvije tisuće eura godišnje.

"Kad se srede financijski prioriteti platit ćemo zaostatke i redovitu članarinu", rekao je.

Jedan od troškova je i predsjednička kampanja Vesne Pusić, a HNS-ov glasnogovornik za Hinu je izjavio kako stranka procjenjuje da će kampanja ukupno koštati oko 4 milijuna kuna i da će veći dio novca prikupiti od donatora.

Liberalna internacionala, međunarodna je organizacija koja okuplja liberalno-demokratske stranke, osnovana je 1947. godine, a u članstvu ima 60-ak stranaka.

Još jedna novost u stranci je da je Dragan Kovačević na jučerašnjoj izbornoj skupštini zagrebačkog Gradskog odbora stranke postao novi predsjednik zagrebačkog HNS-a. Kovačević je na dužnosti čelnika zagrebačkog HNS-a zamijenio Alenku Košiša Čičin Šain, dok su potpredsjednicima ostali Nikola Ljuban i Andrea Zlatar Violić.

U priopćenju zagrebačkog HNS-a stoji i da su u Predsjedništvo te stranačke organizacije izabrani Ismar Avdagić, Ljiljana Čule, Janja Horvat Drobnjak, Ante Iličić, Željko Jakobčić, Petar Klipić, Krešimir Komljenović, Mirjana Marić, Tihomir Novotni, Ratimir Orešković, Sandro Salopek i Srđan Vlaović. (hina/metro-portal)

03.11.2009. 12:04:36
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Parabola
    03.11.2009. 12:25
    Jako čudno, inače ne plaćaju nikakve račune, jedu i piju pa odu i ne plate. Kao drug Tito. I još se žale što nisu na vlasti jer ih citiram "tako nitko ne pozna".. pa im valjda nisu dostupne privilegije koje toliko žele.
Novi komentar
nužno
nužno