« Film
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
nacionalizam

Nicole Kidman u zagrljaju Hugha Jackmana

Zvijezde na crvenom sagu na premijeri "Australije", najskupljeg australskog filma ikada

Fotografija vijesti
Više o

Nicole Kidman

,

film Australija

,

najskuplji australski film

,

Baz Luhrmann

,

Hugh Jackman

,

aboridžini

Crveni sag u Sydneyu u utorak je dočekao goste na svjetskoj premijeri filma "Australija" koji želi proslaviti taj kontinent, njegovu povijest i domorodačko stanovništvo.

Ambiciozan film redatelja Baza Luhrmanna, najskuplji je australski film, premijera je održana uz velik publicitet, a film je završen u zadnji čas.

Australske zvijezde Nicole Kidman i Hugh Jackman oboje imaju dobre holivudske karijere, ali htjele su raditi s Luhrmannom, perfekcionistom koji je montirao film do zadnjega časa pa ga ni glumci nisu vidjeli prije premijere.

"Znao sam da ćemo uspjeti, ali načekali smo se", rekao je Jackman na crvenome sagu u Sydneyu. U Australiji su projekcije filma bile u Sydneyu i na još trima lokacijama.

Film traje dva sata i 40 minuta, a tvrtku News Corp's 20th Century Fox stajao je 130 miljuna australskih dolara, što je 650 milijuna kuna. Riječ je o drami smještenoj u čaroban australski krajolik u doba Drugoga svjetskog rata.

Kratka fabula: engleska aristokratkinja Kidman putuje u Australiju gdje se sprijatelji s kaubojem Jackmanom i jednim aboridžinskim djetetom, goni stado stoke s jednog kraja Australije na drugi, a usput se i zaljubi.

Australci se nadaju da će ta romantična avantura koju je Luhrmann, prema vlastitim riječima, snimao u stilu filma "Zameo ih vjetar", ostaviti traga u australskoj filmskoj povijesti, ali još treba vidjet kako će ga publika primiti. (hina/metro-portal)

18.11.2008. 15:37:26
Novi komentar
nužno
nužno