« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SIGURNIJI OD RUJNA

New York: Zračne luke uvode skenere za cijelo tijelo

Informacijski centar za pitanja elektroničke zaštite privatnosti sa sjedištem u Washingtonu smatra da jepostvljanje skenera neustavno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

New York

,

skener

,

zračne luke

,

tijelo

Najveće newyorške zračne luke sljedećeg će mjeseca postaviti skenere cijelog tijela, za koje njihovi kritičari tvrde da krše ustavna prava Amerikanaca, izvijestio je tisak u petak. Vlasti zračnih luka New Yorka i New Jerseya, nadležne za Newark Liberty u New Jerseyu, te za John F. Kennedy i LaGuardia International navode da će se skeneri početi koristiti u rujnu.

Informacijski centar za pitanja elektroničke zaštite privatnosti sa sjedištem u Washingtonu upozorava američko ministarstvo za domovinsku sigurnost da prekine postavljanje i upotrebu skenera pošto je ono neustavno.

>> Sve više zemalja uvodi skeniranje čitavog tijela u zračnim lukama

"Tjelesni skeneri daju detaljne trodimenzionalne snimke osoba", navodi taj centar. Tjelesni skeneri mogu identificirati nemetalno oružje koje detektori metala ne mogu zabilježiti. Skeneri cijelog tijela već su postavljeni u 41 američkoj zračnoj luci. Protivnike također brine što skeneri zadržavaju snimke nagih putnika. (hina/metro-portal)

07.08.2010. 09:27:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    lala
    07.08.2010. 12:30
    FUJ!
  2. avatar
    toca
    07.08.2010. 12:35
    Novi svjetski poredak mirno ide dalje - nitko se ne buni i svi ćemo završiti kao robovi nekolicine prebogatih gnjusoba...pa neka - djeca će nam biti nesretno roblje, a obitelji i dalje ucijenjene od korporacija-država. Radit ćemo do 65-te, a mirovine će biti smanjene s 40% na 20% osnovice.
    Baš se veselim budućnosti!
Novi komentar
nužno
nužno