« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
MISTERIOZNA SONDA

Netko je prije Armstronga bio na Mjesecu!?

VIDEO I SLIKE - Fotografija s misije Apolla 11 prikazuje neobičan objekt vanzemaljskog podrijetla na Mjesecu

Mjesec
Mjesec (Nasa)
Više o

izvanzemaljci

,

teorije zavjere

,

Mjesec

,

Apollo 11

,

Neil Armstrong

,

Buzz Aldrin

Službena fotografija Nase "AS11-40-5854HR" koja je snimljena tijekom misije "Apollo 11" podignula je prašinu 41 godinu nakon što je Neil Armstrong napravio prve korake po Mjesecu. Među brojnim snimkama koje su astronauti poslali na Zemlju, fotografija koja prema Nasi prikazuje rub dvostrukog kratera, pokrenula je nove diskusije među teoretičarima zavjera, forumašima i blogerima.

Na relativno svijetloj površini Mjeseca uz nekoliko manjih i većih kamena izdvaja se jedan tamniji objekt okruglog oblika i strukturirane površine. Neki čak tvrde da vide lice s očima, dok drugi objekt uspoređuju sa sondama ili balonima.

Mjesec

Čini se da baca sjenu lijevo ispred sebe, što je nelogično s obzirom na položaj Sunca tog dana i činjenicu da stijene i lunarni modul bacaju sjenu u suportom smjeru. Kako je fotografija "AS11-40-5854HR" jedina iz Nasine serije na kojoj se vidi neobičan objekt, moguće je i da se radi o pogrešci prilikom razvijanja slike (npr. zbog prašine), ali postoje i mnogo kontroverznija objašnjenja.

Mjesec

Nije isključeno da je objekt zapravo sonda vanzemaljskog podrijetla. U prilog navedenoj teoriji ide pitanje kojeg su astronauti (Neil Armstrong, Edwin "Buzz" Aldrin i Michael Collins) postvili odgovornima u kontrolnom centru: Znate li gdje se trenutno u odnosu na nas nalazi S-IVB (treći stupanj rakete Saturn koji je odvojen dva dana ranije).

"Vani je bio objekt koji je bio dovoljno blizu da ga vidimo i naravno da smo se pitali o čemu se radi", prisjetio se Aldrin godinama nakon povratka na Zemlju i dodao: "Mike ga je promatrao teleskopom i zaključio da se sastoji od više elipsoidnih dijelova te da ima oblik zvona. Nismo ga prijavili Houstonu, jer smo se bojali njihove reakcije, na primjer mogli su nam narediti da se odmah vratimo. Stoga smo se oprezno raspitali o položaju objekta S-IVB." Nakon što su saznali da je S-IVB udaljen oko 11.000 kilometara, odnosno predaleko da bi ga vidjeli, astronauti su odlučili ignorirati slučaj i krenuti na spavanje.

Je li posada Apolla 11 bila sama u svemiru i tko je prije Armstronga bio na Mjesecu? Moguće je da je objekt kojeg su astronauti ugledali povezan sa "sondom" s Nasine fotografije. Skupina koja tvrdi da se slijetanje na Mjesec ionako nije dogodilo vjeruje da se radi o predmetu kojeg su scenografi slučajno zaboravili u hollywoodskom studiju.  

19.12.2010. 20:30:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    sogoje
    20.12.2010. 08:16
    nemarni sluzbenici u studiju gdje su snimali '' slijetanje'' ...e ostavite se price prazne i lazi o slijetanju na mjesec, mars i ostala dostignuca americke nauke(prevaranti i kradljivci)
  2. avatar
    bosanac
    21.12.2010. 18:48
    ja mislim da je to dokaz tvrdnje da su bosanci prvi bili na mjesecu iskazane u narodnoj pjesmi "mujo kuje konja po mjesecu" :-)
  3. avatar
    nicso
    22.12.2010. 15:25
    sogoje...samo čovjek koji je siromašan znanjem može tvrditi da nisu sletili na mjesec. Svi "dokazi" da se nije bilo na mjesecu su imalo inteligentnoj osobi lako objašnjivi!

    No glupost je blagoslov, zar ne!
  4. avatar
    xena
    22.12.2010. 20:01
    a kak znaju da vanzemaljsko drveće raste u zrak?
Novi komentar
nužno
nužno