« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
DAMIR POLANČEC:

Neprimjereno je za istražni postupak doznati iz medija

Polančec kaže da se na internetskoj stranici DORH-a navodi samo da se provodi istraga protiv 43-godišnjeg hrvatskog državljanina ali da se ne spominje njegovo ime

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec/Cropix)
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

DORH

,

Podravka

,

akcija Menadžer

Bivši potpredsjednik Vlade RH i ministar gospodarstva Damir Polančec rekao je danas novinarima u Koprivnici da smatra apsolutno neprimjerenim što je za pokretanje istražnog postupka protiv njega saznao preko medija.

Polančec je novinarima ispred svoje kuće rekao da se na internetskoj stranici DORH-a navodi samo da se provodi istraga protiv 43-godišnjeg hrvatskog državljanina ali da se nigdje ne spominje njegovo ime ni inicijali te da novinari navode da su dobili potvrdu iz USKOK-a i DORH-a da se radi o njemu.

''Ja takvu potvrdu nemam, niti me bilo tko iz DORH-a i USKOK-a zvao, a imaju moj broj i mislim da bi bio red, ako se pokreće istražni postupak gdje sam ja osumnjičen, to doznam od njih a ne od medija'', rekao je Polančec i dodao kako se nada da će neke institucije u Hrvatskoj o tome nešto reći.

Ustvrdio je da bi bilo dobro za demokraciju u Hrvatskoj da ubuduće nema povlaštenih novinara koji iz visokih krugova DORH-a ili USKOK-a doznaju informacije prije nego ih doznaju osobe kojih se te informacije eventualno tiču.

Na pitanje kako komentira izjave stranačkih kolega, premijerke Jadranke Kosor i potpredsjednika Vlade Darka Milinovića da u ovoj zemlji nema nedodirljivih, Polančec je rekao da bi i on želio vjerovati u to ali da je davno izgubio te iluzije.

''Tijekom svojih istupa sam otvorio jako puno mogućih slučajeva koje bi trebalo istražiti, možda i procesuirati nakon istrage, međutim malo ili ništa od toga je nekom bilo zanimljivo. U ovoj zemlji nažalost ima nedodirljivih a ja ne spadam u te'', rekao je i podsjetio da je pri odlasku iz vlade rekao da se ne kani skrivati iza imuniteta.

Zbog čega se protiv njega vodi istraga rekao je da ne može špekulirati na temelju onog što je čuo od medija. Ustvrdio je pritom da je čuo različite verzije ali da mu ni jedna ne izgleda suvislo te da mu se ono što je čuo od novinara čini bedastoćama.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenog USKOK je na svojoj internetskoj stranici danas objavio da je u nastavku operativne akcije "Manager" jučer donio nalog o provođenju istrage protiv 43-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog posredovanja. Od izvora bliskog istrazi doznaje se da je riječ o bivšem potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu. (hina/metro-portal)

21.01.2010. 20:23:37
Novi komentar
nužno
nužno