« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
BI, NE BI

Darinko Kosor: HSLS ostaje čvrst partner u koaliciji

Kosor je odbacio nagađanja da je od premijerke zatražio smjenu Hrvoja Vojkovića zbog navodne umiješanosti u aferu u Croatia leasingu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/Cropix )
Više o

HSLS

,

Croatia osiguranje

,

Darinko Kosor

,

Hrvoje Vojković

,

Croatia leasing

,

koalicijski partner

,

koalicijska vlada

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je danas kako ta stranka "ostaje čvrst partner u vladajućoj koaliciji", te je opovrgnuo špekulacije o tome da je od premijerke Jadranke Kosor zatražio smjenu Hrvoja Vojkovića s mjesta predsjednika uprave Croatia osiguranja zbog navodne umiješanosti u aferu u Croatia leasingu.

"HSLS nema nikakvih uvjeta prema koalicijskim partnerima, osim onih koji su zapisani koalicijskim sporazumom", rekao je Kosor na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Dodao je kako ne traže nikakva nova mjesta u koaliciji već samo programsku suradnju. Također je naglasio kako će HSLS i dalje javno iznositi svoje stavove o svim društvenim pitanjima.

Predložio je sastanak vodstava stranaka HDZ-a i HSLS-a kako bi se, kako je rekao, raspravila pitanja najvažnijih društvenih reformi koje se moraju provesti u Hrvatskoj, a među kojima su brodogradnja, rješenje velikog broja zaposlenih u državnoj upravi, reorganizacija lokalne uprave i samouprave.

Na novinarski upit je li se našao s čelnikom SDP-a Zoranom Milanovićem rekao je kako se s njime čuje povremeno telefonom, ali se nisu našli "ni na ručku, ni na večeri, ni na doručku", dok se, kako je kazao, njegovi koalicijski partneri od SDSS-a do HDZ-a s njim nalaze na sastancima.

Upitan je li od premijerke tražio smjenu Hrvoja Vojkovića s mjesta predsjednika Uprave Croatia osiguranja Kosor je rekao kako "nikakvih rasprava s koalicijskim partnerom o tome nije bilo". Potpredsjednik HSLS-a Hrvoje Vojković je ustvrdio kako je Croatia osiguranje stabilna tvrtka koja odlično posluje pa "ne vidi razloga zašto bi netko tražio njegovu smjenu".

Inače, današnjoj sjednici Predsjedništva nije nazočila potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič zbog, kako je navela u pismenoj isprici, "obiteljskih razloga". (hina/metro-portal)

21.01.2010. 21:07:22
Novi komentar
nužno
nužno