« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
DANIJEL SRB

Neprihvatljiva je pozicija nacionalnih manjina da odlučuju o većini u Hrvatskoj

Predsjednik HSP-a dotaknuo se za tu stranku pijeporna, dvostrukog prava glasa nacionalnih manjina

(Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

HSP

,

nacionalne manjine

,

Danijel Srb

HSP-u je i dalje neprihvatljiv prijedlog da je na referendumu za ulazak u EU dostatna natpolovična većina izišlih birača. "Smatramo da je sadašnja ustavna odredba dobra. Ne treba se bojati da hrvatski narod u trenutcima mogućeg referenduma o ulasku Hrvatske u EU neće prepoznati stvarne potrebe Hrvatske", kazao je Srb koji je u Vinkovcima nazočio otvorenju novih stranačkih prostorija vukovarsko-srijemskog HSP-a.

"Vlada tako dodjeljuje velika sredstva za izgradnju spomenika ustanicima u Srbu, što zapravo nije bio ustanak nego pokolj hrvatskog stanovništva u okolnim mjestima, gotovo indentičan onima s početka Domovinskog rata", ocijenio je Srb.

"Neprihvatljiva je pozicija nacionalnih manjina da odlučuju o većini u Hrvatskoj", ustvrdio je, dodavši kako je za HSP neprihvatljivo osiguranje dvostrukog prava glasa nacionalnim manjinama.

Po njegovim riječima, HSP se protivi i oduzmanju prava glasovanja pripadnika hrvatske dijaspore koji su, podsjetio je, hrvatski državljani, te po njegovu mišljenju moraju imati ista prava kao i hrvatski državljani koji žive u Hrvatskoj.

Srb je također ocijenio kako je HSP stabilna stranka koja je "za razliku od HDZ-a, SDP-a pa i HSLS-a, stranka u kojoj nema nikakvih potresa i koja mirno može pripremati program za izlazak na iduće parlamentarne izbore". (hina/metro-portal)

26.01.2010. 22:48:35
Novi komentar
nužno
nužno