« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
PROVJERA POŽARIŠTA

Nema radioaktivnog zračenja kod Knina, voda i zrak čisti

Voda kojom se opskrbljuju stanovnici na području Pađena i Knina je sigurna, te nema štetnih učinaka na kakvoću zraka, niti tragova radioaktivnog zračenja

Fotografija vijesti
Više o

Knin

,

voda

,

zrak

,

požar u Pađenima

Ispitivanje kakvoće vode i zraka te mjerenja radioaktivnosti, provedena nakon požara koji je kod Pađena zahvatio vojno-skladišni objekt, pokazuju da je voda kojom se opskrbljuju stanovnici toga područja sigurna, da nema štetnih učinaka na kakvoću zraka, niti tragova radioaktivnog zračenja na području Pađena i Knina, priopćeno je danas iz Ministarstva zadravstva i socijalne skrbi, javlja Hina.

"Nastavno na zaključke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, kojega je predsjednik Stožera Darko Milinović sazvao jučer u Kninu, obavještavamo javnost o sljedećim rezultatima mjerenja kakvoće zraka, vode, te radioaktivnog zračenja.

Stanovnici sela u okolici opožarenog skladišta vodom se opskrbljuju iz vlastitih cisterni, koje su uslijed suše i vrućina već prije nekog vremena presušile, te im se voda dostavlja cisternama sa sigurnom gradskom vodom, a takvo je stanje i sada nakon incidenta. To znači da je vodoopskrba stanovnika ovih sela, a i stanovnika grada Knina sigurna, s obzirom na to da je kninski vodovod neoštećen, ispravna i pod kontrolom. Mjerenja zraka pokazala su da nema štetnih učinaka", kaže se u priopćenju koje potpisala glasnogovornica Zora Lažeta.

15.09.2011. 12:59:01
Novi komentar
nužno
nužno