« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
OGORČENI SINDIKATI:

Nedolazak Peveca na predstečajno ročište je sramotan

Pevec pokušava odugovlačiti služeći se pravnim smicalicama, ali to mu neće uspjeti jer će 10. veljače stečaj biti pokrenut, poručili su sindikalci

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Ivanov/Cropix)
Više o

sindikati

,

Pevec stečaj

,

Željko Klaus

Sindikalni predstavnici radnika zaposlenih u Pevecu Zagreb na današnjoj su konferenciji za novinare izrazili ogorčenje jer Višnja i Zdravko Pevec nisu došli na predstečajno ročište na Trgovačkom sudu u Bjelovaru na kojem je trebala biti donijeta odluka o otvaranju stečaja u toj tvrtki.

To je sramotno ponašanje, pogotovo jer radnici nisu primili plaće još od rujna prošle godine, a i dalje čuvaju Pevecove trgovačke centre u kojima nema ni struje niti plina, rekao je Željko Klaus, povjerenik Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske.

Odluka o pokretanju stečaja odgođena je za dva tjedna, a na predstečajnom ročištu utvrđeno je da uvjeti za stečaj postoje jer je tvrtka blokirana više od 100 dana na iznos od 225 milijuna kuna.

Trgovački sud u Bjelovaru ne koči taj proces već Pevec pokušava odugovlačiti služeći se pravnim smicalicama, ali to mu neće uspjeti jer će 10. veljače stečaj biti pokrenut bez obzira hoće li se pojaviti na ročištu ili ne, istaknuo je Klaus.

U Pevecu Zagreb, tvrtki koja ima osam prodajnih centara u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Koprivnici, Puli, Slavonskom Brodu i Kutini, zaposleno je 726 radnika kojima tvrtka duguje oko 12 milijuna kuna.

Treba napokon otvoriti stečajni postupak kako bi se dio radnika mogao prijaviti na Hrvatski zavod za zapošljavanje a dio počeo raditi u tvrtki u stečaju, kaže Klaus.

Podsjetio je kako je tvrtka Pevec Bjelovar sa šest centara i 427 zaposlenih otišla u stečaj potkraj prošle godine, a vrlo brzo će opet početi raditi. (hina/metro-portal)

28.01.2010. 14:20:56
Novi komentar
nužno
nužno