« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ŽUPANIJSKI SUD:

Neće biti dodatne istrage o željezničkoj nesreći u Rudinama

Smatra se kako se dodatnim vještačenjem ne bi doznalo ništa novo što već nije poznato iz dosadašnje istrage

(Paun Paunović/Cropix)
Više o

željeznička nesreća

,

Rudine

,

Neven Cambi

,

Michelle Squiccimarro

,

Županijski sud Split

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu odbilo je danas zahtjev Županijskoga državnog odvjetništva u Splitu i tužitelja Michellea Squiccimarroa za pokretanjem dodatne istrage o teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila lani u srpnju u Rudinama, a u kojoj je poginulo šest osoba, potvrdio je popodne glasnogovornik Županijskoga suda u Splitu Neven Cambi.

"Izvanraspravno sudsko vijeće zapravo je prihvatilo neslaganje istražnog suca s pokretanjem dodatne istrage o toj željezničkoj nesreći jer se smatra da se dodatnim vještačenjem ne bi doznalo ništa novo što već nije poznato iz dosadašnje istrage", rekao je Cambi za Hinu.

Županijsko državno odvjetništvo i tužitelj Squiccimarro zatražili su od istražnoga suca Svaline u siječnju ove godine novo, dodatno vještačenje nakon dopisa Centra za kriminalističko vještačenje "Ivan Vučetić" iz Zagreba u kojemu se navodi da se došlo do spoznaje kako je nagibni vlak koji je doživio nesreću, osim glavnog računala, imao i servisno računalo.

Istražni sudac Svalina prije je izjavljivao kako nema potrebe za dodatnom istragom jer je pregledano i glavno računalo na kojemu su, po njegovim tvrdnjama, svi podaci. (hina/metro-portal)

11.03.2010. 20:08:30
Novi komentar
nužno
nužno