« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
polančec i ekipa

Ne odgađa se natječaj za privatizaciju brodogradilišta?

Iako Hrvatski fond za privatizaciju negira nagađanja o odgodi, doznaje se da se baš iz Fonda od ponuđača traži odgoda

(Wikipedia)
Više o

Damir Polančec

,

privatizacija brodogradilišta

,

Hrvatski fond za privatizaciju

,

Leo Begović

,

Vedran Duvnjak

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je da se međunarodni natječaj za prodaju šest hrvatskih brodogradilišta zatvara 30. rujna 2009. u 14 sati, za kada je predviđeno javno otvaranje ponuda. Time HFP želi demantirati napise u medijima da se rok za ponude odgađa.

- Hrvatski fond za privatizaciju odlučno demantira špekulacije da će se prolongirati rok za podnošenje ponuda za kupnju hrvatskih brodogradilišta, koje se posljednjih dana pojavljuju u pojednim hrvatskim medijima - stoji u priopćenju.

HFP izjavljuje da je interes potencijalnih investitora velik, no još ne mogu govoriti o broju, kao ni tko je otkupio ponudbenu dokumentaciju - upravo stoga da bi svima zainteresiranima omogućili jednake uvjete u ovoj utakmici.

Podsjećaju da je bilo upita pojedinih potencijalnih investitora o mogućnosti produljenja roka za predaju ponuda, kako bi mogli obaviti detaljnije snimanje stanja brodogradilišta. HFP je o toj mogućnosti proveo anketu kojom je utvrđeno da je prvotno vrijeme trajanja natječaja dovoljno da se snimi stanje.

No, Večernji list iz Ministarstva gospodarstva doznaje da će ipak doći do odgode. Navodno su baš iz HFP-a od ponuđača tražili pismene suglasnosti za produljenje roka natječaja. Mijo Opačak, vlasnik vukovarske Regulacije, koji cilja na 3. maj, čak tvrdi da su njega već obavijestili o odgodi.

Neslužbeno se doznaje i da suglasnosti prikuplja ekipa koja je tamo bila prije čelnika HFP-a Vedrana Duvnjaka i koja to radi po naputku Lea Begovića, Polančecova zamjenika u Ministarstvu gospodarstva.

Polančec nije htio komunicirati s novinarima, a Duvnjak smatra da je krajnje neprofesionalno dva dana prije otvaranja ponuda produljivati rok.

Ozren Matijašević, čelnik HUS-a, ogorčen je naznakama odgode.
- Kad smo upozoravali Vladu da nije vrijeme za privatizaciju, nitko nas nije slušao. Međunarodna utakmica traje i kasno je usred igre mijenjati pravila - kaže Matijašević koji ne želi vjerovati da bi se Vlada odlučila na takav šarlatanski pokušaj.

27.09.2009. 12:00:55
Novi komentar
nužno
nužno