« Kazalište
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
HIT

Ne igraj na Engleze - nova premijera u Kerempuhu

Bule, Piksi i Paun trojica su prijatelja koji su odrasli zajedno, trojica urbanih tridesetogodišnjaka, trojica okorjelih kockara

Ne igraj na Engleze u Kerempuhu
Ne igraj na Engleze u Kerempuhu (Kerempuh)
Više o

Tarik Filipović

,

Kazalište Kerempuh

,

Borko Perić

,

Hrvoje Kečkeš

,

Ne igraj na Engleze

Ne igraj na Engleze hit je komad suvremenog autora Vladimira Đurđevića koji su prepoznali publika i kritika. To je uzbudljiv isječak zbilje koji nas obuzme i kojemu se smijemo, dok se ne promijeni fokus i odjednom shvatimo da se smijemo samima sebi.

Bule, Piksi i Paun trojica su prijatelja koji su odrasli zajedno, trojica urbanih tridesetogodišnjaka, trojica okorjelih kockara. To su junaci ovog originalnog i duhovitog teksta koji realistično oslikava, ne samo pojedinačne sudbine, već daje komentar na jednu generaciju.

Oni su izgubljeni u punoj snazi svog života, odustali su od svega i žive samo za jedno - kladionicu. Prvi mulja ženu koja ga uzdržava, drugi je izdao svoje najbliže, a trećeg ganjaju kamatari. Klade se na tekme, ne nužno na rezultat.

S rastom tenzija, pojačava se nervoza i razotkriva se niz pojedinosti koje će do temelja uzdrmati njihovo prijateljstvo.

Dinamična i napeta, od početka do kraja, ovo je priča o gubitnicima; i to ne onima koji su izgubili, već o onima koji nisu ni pokušali.

Režija: VINKO BREŠAN, ŽELJKA UDOVIČIĆ

Dramaturginja: ŽELJKA UDOVIČIĆ

Scenograf: DRAGUTIN BROZ

Kostimografkinja: VEDRANA RAPIĆ

Uloge: HRVOJE KEČKEŠ, BORKO PERIĆ, TARIK FILIPOVIĆ

20.12.2012. 05:29:00
Novi komentar
nužno
nužno