« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ozren matijašević:

Ne daj Bože da Škegro bude potpredsjednik Vlade!

POGLEDAJTE VIDEO - Predsjednik HUS-a za Škegru kaže da je bio jedan od direktnih sudionika nakaradne privatizacije

(Dragan Matić/Cropix)

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević danas je na konferenciji za novinare izrazio oštro protivljenje mogućnosti da Borislav Škegro naslijedi Damira Polančeca na mjestu potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, rada i poduzetništva.

Matijašević je današnju konferenciju sazvao kako bi upozorio da ni pet dana nakon Polančecove ostavke Vlada nema rješenja za čelnog čovjeka u najvažnijem resoru.

''Ne daj Bože da Škegro bude potpredsjednik vlade'', bio je izravan Matijašević.

''On je jedan od direktnih sudionika najveće pljačke hrvatskog naroda u pretvorbi i privatizaciji, čak ima i obraza biti odvjetnik te nakaradne privatizacije'', optužio je Škegru.

Kaže da je dodatni problem to što je hrvatsko gospodarstvo praktički dotaknulo dno, a čelno mjesto je prazno.

''To se događa u najgorem trenutku jer je hrvatsko gospodarstvo pred slomom, a posebice prerađivačka industrija'', upozorio je Matijašević.

Dodaje i da Hrvatski fond za privatizaciju sve ove godine ne radi ono što mu je temeljna zadaća a to je upravljanje imovinom.

"Za to vrijeme, ministar financija vršlja po svijetu i zadužuje se po sve nepovoljnijim uvjetima, a onda to kod kuće slavodobitno prikazuje kao uspjeh", dodaje.

Predsjednik HUS-a smatra da bi se Polančecov odlazak ipak mogao pozitivno odraziti na brodogradnju jer je on zagovarao brzu privatizaciju u najgorem trenutku za to.

''Ako se privatizacija brodogradilišta ubrzo nastavi, i drugi krug će završiti fijaskom kao i prvi, a potom bi trebalo uslijediti otvaranje stečajnih postupaka u svim brodogradilištima, osim u Uljaniku'', upozorava Matijašević.

03.11.2009. 12:50:04
Novi komentar
nužno
nužno